7.1 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Dorin Vlașin: Un prim demers pentru restaurarea renumelui ”Orașul Academicienilor”! Bani pentru două unități școlare

Două unități școlare vor fi reabilitate și modernizate la Năsăud. Finanțarea vine de la Guvern. „E un prim demers prin care va reveni sistemul educațional la nivelul de renume pe care cândva acest oraș l-a avut, Orașul Academicienilor!” a subliniat viceprimarul Dorin Vlașin.

Educația e emblema unei națiuni, a unei comunități, a unui oraș.

Năsăudul e cunoscut drept ”Orașul Academicienilor”, oferind, ani la rând, oameni care, prin educație, au adus cinste orașului și națiunii române.

Educația este principiul de bază al unei societăți civilizate, care își respectă valorile și funcționează după reguli morale puternice. Lipsa acesteia afundă orice comunitate într-o beznă a necunoașterii, a neînțelegerii. Educația este cea care salvează și protejează o societate, o comunitate, o țară, o lume întreagă. Încă din cele mai vechi timpuri, năsăudenii au scris istorie, fie că a fost vorba despre luptele în care şi-au dat viaţa, fie de devotamentul cu care şi-au susţinut urmaşii în cele mai înalte şcoli din Europa. Sistemul educațional a fost pus pe primul loc în acest oraș, ajungând la un nivel de renume, fiind denumit și orașul Academicienilor” reamintește și viceprimarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin.

Și cum anii și-au lăsat și ei amprenta peste Orașul Academicienilor, unitățile de învățământ au nevoie de o ”resuscitare”. Guvernul a decis finanțarea unui proiect ce prevede reabilitarea, modernizare și dotarea corespunzătoare a două unități școlare.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a adăugat pe lista sinteză a obiectivelor de investiții finanțate prin intermediul Subprogramului „Unități și instituții de învățământ de stat” următoarele obiective: reabilitarea, modernizarea și dotarea a două instituții de învățământ din cadrul orașului Năsăud, și anume – Colegiul Național ”George Coșbuc” și școala primară din cartierul Liviu Rebreanu. Mulțumesc pe acestă cale ministrului Ion Ștefan și deputatului Robert Sighiartău pentru sprijinul acordat comunității noastre!” a mai spus Dorin Vlașin.

Tânărul viceprimar crede că acest proiect este un prim pas spre a transforma Năsăudul în orașul cu renume de altădată.

Acesta este doar un prim demers prin care va reveni sistemul educațional la nivelul de renume pe care cândva acest oraș l-a avut, Orașul Academicienilor. Viitorul de mâine e în mâinile copiilor de azi și noi vom face tot posibilul să ne asigurăm că educația primită e una pe măsura capacității lor” a concluzionat Dorin Vlașin, viceprimarul orașului Năsăud.

(Articol electoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar: 21200012)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...