100 de locuri de muncă disponibile, la Primăria Beclean!

100 de locuri de muncă disponibile, la Primăria Beclean!

100 de locuri de muncă sunt scoase la bătaie de Primăria Beclean, pentru a sprijini comunitatea locală. „Aceste persoane trebuie angajate până la finalizarea proiectelor. În felul acesta punem umărul și la dezvoltarea economică în Beclean”, a subliniat primarul Nicolae Moldovan.  

Într-o conferință de presă susținută zilele trecute, primarul Nicolae Moldovan a prezentat publicului proiectele care sunt derulate de Primăria Beclean.

Până la finalizarea acestora, Primăria Beclean va oferi 100 de locuri noi de muncă.

40 de angajați sunt necesari la Societatea de Transport Public Urban Beclean. Între aceștia, 20 de șoferi, iar restul –  lucrători în cadrul depoului de transport, mecanici, spălători auto, contabili și alte categorii de personal administrativ. Primăria Beclean are de angajat 20 de persoane și la Centrul Recreativ Legacy.

Centrul Social de Zi va avea nevoie de 30 de angajați, în timp ce la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” sunt disponibile 6 locuri de muncă. Alte 4 persoane sunt necesare la Centrul Social GAL. 

„Aceste persoane trebuie angajate până finalizăm proiectele. Iar în felul acesta ajutăm și comunitatea locală. Și punem umărul și la dezvoltarea economică în Beclean. Aceasta a fost viziunea mea pentru Beclean”, a mai spus Nicolae Moldovan.

Cei care doresc să afle mai multe informații despre locurile de muncă de mai sus, pot suna la numărul de telefon 0263.343.687 sau pot trimite un e-mail la adresa [email protected].

Proiecte prin fonduri europene, aflate în execuție, la Beclean:

Centrul Recreativ Legacy este un proiect de 4,9 milioane de euro, la care se lucrează în prezent la fundație și la structura de rezistență.

Acest centru multifuncțional va îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din Beclean și împrejurimi prin dezvoltarea unor activități de petrecere a timpului liber.

Este destinat în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile, cărora li se oferă sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială.

Anumite categorii țintă vor avea parte de acces gratuit în Centrul Recreativ Legacy. Aici se vor putea bucura de bazin de înot cu funcții recreative și de recuperare, bazin de înot cu jocuri în apă, bazin de relaxare sau de recuperare sau bazin cu apă sărată. 

Tot aici va exista și o zonă de relaxare și recreere, un punct de prim ajutor, o sală de bowling și fitness, o bibliotecă pentru copii și adulți. Centrul Recreativ Legacy va fi dotat cu sală de gimnastică, ateliere creative, spațiu expozițional, spații verzi de 6.800 mp, locuri de joacă pentru copii și sisteme de supraveghere video și wi-fi. 

Centrul social de zi

Proiectul de 4,2 milioane de euro, se află în execuție, urmând ca el să ofere servicii gratuite și diverse activități de recuperare medico-socială. Se lucrează, în aceste zile, la fundație și la structura de rezistență.

Centrul va contribui la îmbunătățirea vieții pentru grupuri vulnerabile precum:

 • persoane de vârsta a treia, persoane cu dizabilități, copii care provin din familii aflate în dificultate, persoane toxico-dependente;
 • persoane vârstnice/adulte inclusiv pentru persoane cu dizabilități (terapii de recreere și consiliere, activități recreative și de petrecere a timpului liber, socializare, terapie de recuperare, existența unei linii telefonice de urgență);
 • copii aflați în dificultate (consiliere psihosocială pentru familie și copii – educație, acordare de suport, evaluare monitorizare, îngrijiri igienico-sanitare de bază).

Centrul Social de Zi va avea între dotări piste de biciclete iluminate cu tehnologie LED, mobilier urban, loc de joacă pentru copii pe amplasamentul aferent investiției, pe suprafața de 1 hectar, un amfiteatru în aer liber dar și sistem smart Wi-Fi pentru întreaga zonă.

Centru social de zi prin „GAL” Ținutul Haiducilor (recuperare balneo)

Proiectul implementat la Beclean cu fonduri europene se ridică la o valoare de aproximativ 430.000 de euro și presupune construirea, înființarea și dotarea centrului cu echipamente specifice serviciilor medicale de recuperare.

Și acesta este dedicat grupurilor vulnerabile, oferindu-le acces gratuit pentru următoarele servicii și dotări:

 • terapii de recuperare prin hidroterapie (ce valorifica potențialul balnear al zonei);
 • foaier și terasa pentru terapii de relaxare prin muzică și terapie de grup;
 • un cabinet medical;
 • două săli de terapii de recuperare;
 • sală de kinetoterapie, cu vestiar și grup sanitar și spații pentru circulații;
 • clădirea va fi accesibilă pentru persoanele cu dizabilități;
 • activități recreative și de petrecere a timpului liber și socializare (șah, rummy, și alte jocuri de societate, vizionare TV, sărbătorirea zilelor onomastice, etc.);
 • kinetoterapie, fizioterapie, hidroterapie, masaj, tratamente de relaxare, tratamente de recuperare, pentru afecțiuni specifice vârstei a treia (accident vascular cerebral, stare post fracturi, pareze, semipareze, bronșite, alergii, reumatism, etc.) sau condițiilor generate de dizabilități;
 • terapie de recuperare/reabilitare funcţională și reducerea dependențelor produse de bolile bătrâneții;
 • linie telefonică de urgență;
 • educație și prevenție sanitară – măsurarea parametrilor fiziologici (tensiune arterială, puls), consiliere medicală.

Grupul țintă este alcătuit din 66.798 de persoane care reprezintă populația Becleanului și persoane din G.A.L. Ținutul Haiducilor.

Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”

În valoare de 3,9 milioane de euro, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” este, de asemenea, în execuție, la Beclean. Se lucrează la fundație, structura de rezistență și la partea de instalații. Amenajarea acestuia va ține cont de principalele oferte culturale, artistice și educaționale din orașul Beclean. 

Centrul va avea o scenă mare, o sală de spectacole, o sală de lectură, mediatecă pentru proiecția de filme, sală de repetiții, foaier și spații administrative. La acestea se adaugă o sală multifuncțională de capacitate medie, spații pentru activități interactive și de societate, locuri de parcare și spații verzi. 

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar județean 112000020)

Aquabis: Străzi din Bistrița, fără apă potabilă astăzi aprilie 13, 2021 - Câteva străzi din Bistrița rămân astăzi, 13 aprilie 2021, fără apă potabilă astăzi - anunță Aquabis. 
VIDEO: Un minut de libertate supremă, în parcul municipal din Bistrița. Peisaj cu ființe neobișnuite aprilie 13, 2021 - Am avut noroc, ce-i drept. Din nebănuite motive, am avut onoarea să surpindem în toată splendoarea - un minut de nesperată libertate, liniște și pace – chiar în parcul municipal din Bistrița! Am admirat îndelung și insistent un peisaj cu buturugă retezată, zumzete și ființe neobișnuite:
TRIST: Doar un sfert din medicii de familie vor să facă vaccinare COVID în cabinete aprilie 13, 2021 - Medicii de familie ar putea administra vaccinul anti-COVID, în viitorul apropiat. La o primă strigare, doar un sfert dintre medicii din județul nostru s-au arătat interesați să-și imunizeze pacienții. 
Căianu Mic: După trei ani de când a fost țepuit, bărbatul și-a primit un sfert din suma cu care a bătut palma pentru cele aproape 300 de oi aprilie 12, 2021 - Un bărbat din comuna Căianu Mic a decis să renunțe la turma sa de oi și să-și facă un trai din transportul internațional. Doi constănțeni s-au arătat interesați să-i cumpere cele aproape 300 de oi. Doar că au dispărut, cu tot cu acestea. După trei ani de zile, țepuitorii au fost prinși, iar omul și-a recuperat  doar un sfert din valoarea pentru care „bătuse palma”.
Primăria Bistrița își face academie de fotbal și dă bani sportivilor care se antrenează cu campioni aprilie 12, 2021 - Noua administrație este decisă să investească și în sport. Astăzi, primarul Ioan Turc a prezentat planurile sale cu privire la sportul din municipiu. Printre ele se numără și înființarea unei academii de fotbal și finanțarea sportivilor care se antrenează cu campioni.
VIDEO – Eugen Bușcoi, primarul din Zagra: O veste bună pentru locuitorii din Aluniș, afectați de inundațiile din februarie aprilie 12, 2021 - Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Eugen Bușcoi din Zagra a vorbit, între altele, despre lucrările care se desfășoară în localitatea pe care o administrează. Edilul a venit și cu o veste foarte bună pentru localnicii din Aluniș care au suferit de pe urma alunecărilor de teren din februarie:
Lecția Wintercom Bistrița: Cum să crești afacerea în pandemie? aprilie 12, 2021 - Wintercom, producător şi distribuitor de fitinguri injectate din PEHD si PVC şi al soluţiilor pentru apă, gaz şi canalizare, nu s-a lăsat influenţat de pandemie. Ba mai mult, business-ul nu a fost afectat deloc.
Zilele Bistriței de anul acesta, sub semnul întrebării. Dacă permite pandemia, sărbătoarea se mută cu totul în centru aprilie 12, 2021 - Într-o conferință axată pe bugetul municipiului Bistrița pentru anul în curs, primarul Ioan Turc a precizat că încă nu se știe dacă vom avea anul acesta Zilele Bistriței. Dacă totuși va permite pandemia de Covid organizarea lor, acestea se vor muta cu totul în centrul orașului.
Deputatul USR-Plus Lorant Sas, la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre: „Traficanții s-au adaptat rapid. Exploatarea victimelor a crescut” aprilie 12, 2021 - „Pandemia COVID-19 a înrăutățit situația victimelor traficului de persoane ca urmare a măsurilor de carantinare, a restricțiilor de călătorie și a altor restricții. Mai mult, traficanții s-au adaptat rapid la situația creată de pandemie”, a remarcat deputatul USR-Plus Lorant Sas. Acesta a condus delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN).
FOTO/VIDEO – Tragedie în Munții Rodnei: Cioban găsit înghețat! aprilie 12, 2021 - Salvamontiștii au avut o intervenție dificilă în Munții Rodnei. La doi kilometri de Vârful Pietrosul a fost găsit cadavrul unui cioban. Polițiștii fac cercetări, mai ales că acesta a fost găsit desculț și îmbrăcat sumar.
GROAZNIC: A mers să scoată apă și și-a văzut tatăl fără suflare în fântână! aprilie 12, 2021 - Tragedie la Susenii Bârgăului, unde un bărbat a murit înecat în fântână. Macabra descoperire a fost făcută tocmai de fata acestuia, care a mers să scoată apă și a „recunoscut” capul tatălui său. Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.
Se fac angajări la COMSIG Grup! Alte posturi disponibile, în Bistrița aprilie 12, 2021 - Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: COMSIG Grup angajează mecanic auto, lucrător comercial și șoferi profesioniști categoriile B, C, E (cu atestat transport agabaritic), pentru curse interne și internationale. Se oferă școlarizări și învățare continuă prin programe susținute de AutoItalia, dar și un salariu competitiv plus bonusuri. Despre alte posturi disponibile, aflați mai jos: 
EXCLUSIV: Mutare surpriză în echipa lui Turc! Cel mai performant funcționar din județ îi ia locul fostului primar Moldovan aprilie 12, 2021 - Echipa de consilieri a primarului Turc s-a întregit, după plecarea lui Vasile Moldovan. Locul fostului primar al Bistriței a fost luat de cel mai performant funcționar al județului: domnișoara Mica Oprea.
Asta da! Radu Moldovan a ajuns șef și la PSD Satu Mare aprilie 12, 2021 - Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a primit o funcție importantă și în Satu Mare. A fost numit președinte interimar în organizația județeană din vecini – „pentru a stabili un echilibru” și pentru a pregăti alegerile în PSD Satu Mare.
Anomalia Milaș. Cum au ajuns restricțiile de weekend într-o comună cu un singur localnic infectat cu Covid aprilie 12, 2021 - Comuna Milaș s-a trezit cu două weekenduri de restricții care presupuneau închiderea magazinelor la ora 18:00 și circulația interzisă după ora 20:00 după ce în urmă cu două săptămâni, cu 5 cazuri active, trecea de incidența de 4/mia de locuitori. Cu un singur caz activ, despre care primarul nu știe absolut nimic, weekendul ce tocmai a trecut, locuitorii localității Milaș au fost băgați în case din nou deodată cu găinile.
Și Consiliul Local are pensionari „de lux”. Câte mii de euro îi intră pe card lună de lună unui fost militar aprilie 12, 2021 - Este bine știut faptul că Armata și Ministerul Afacerilor Interne „garantează” pensii confortabile celor din sistem. O astfel de pensie o încasează și un consilier local, căruia lună de lună îi intră pe card sume de ordinul miilor de euro...
Aquabis: Străzi din Rodna și Prundu Bârgăului, fără apă potabilă astăzi. Probleme, și în Piatra aprilie 12, 2021 - Două străzi din Rodna și Prundu Bârgăului rămân fără apă potabilă azi, 12 aprilie 2021, pentru câteva ore - anunță Aquabis. Probleme s-au înregistrat și în localitatea Piatra:
VIDEO: Ce soluții a găsit primarul Sever Mureșan din Telciu, în scandalul cu Aquabis aprilie 11, 2021 - Sute de locuitori din Telciu protestau împotriva tarifelor prea mari la apă și canalizare, acum aproape două luni. Ei solicitau primarului Sever Mureșan să renunțe la serviciile Aquabis și să înființeze un serviciu local pentru administrarea independentă a rețelei de apă și canal din Telciu. Ce soluții a găsit primarul Sever Mureșan:
Vasile Goncear, campionul ce a adus luptele libere în județ, implicat într-un scandal mediatic: „Nu e adevărat că mi-am răpit copiii!” aprilie 11, 2021 - Ziarul Gândul a prezentat un articol în care Vasile Goncear, campionul ce a adus la noi în județ luptele libere e acuzat de răpire internațională de copii. ”E un reporter fals, ce din scandal trăiește! Nu e adevărat că mi-am răpit copiii. Am acte, am tot ce trebuie ca să dovedesc că nu e adevărat!” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Vasile Goncear.
FOTO: Poiana Ciucaș, o oază de relaxare și grătăreală, în Pădurea Schullerwald! aprilie 11, 2021 - Primăvara se instalează încet, încet! Iar weekendurile vrem să le petrecem relaxându-ne în aer liber!  La doi pași de centrul orașului, în Pădurea Schullerwald, cei de la Ciucaș au amenajat o poiană, o oază de relaxare și grătăreală!
FOTO: Cu lemne furate în camionetă, a dat nas în nas cu jandarmii aprilie 11, 2021 - Un bărbat a avut o ”întâlnire de neuitat” cu jandarmii, ieri. Acesta a furat lemne din pădure, pe care le transporta cu camioneta. CE a pățit bărbatul:
ALTE Vremuri: Un abator modern – la Bistrița, încă din 1890…! Alte curiozități de demult aprilie 11, 2021 - Puțini dintre noi știu, dar Bistrița avea un abator modern încă din anul 1890...! O confirmă documentele publicate de Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud, care ne amintesc faptul că în anii 1920-1930 abatorul era dotat cu instalații frigorifice!
VIDEO – SUPERB: Peste 20 de pui de mistreți, surprinși în zăpadă, în Munții Rodnei aprilie 11, 2021 - Căprioare, capre neagre, cerbi - deja parcă ne-am obișnuit să le vedem în Munții Rodnei. Dar un drumeț a avut parte de o ALTĂ priveliște. Acesta a surprins „29 de giuvaeruri ale muntelui. Așadar, iată ce ți se poate întâmpla când umbli de unul singur, pe poteci ninse, într-o zi de prier capricios”.
Un medic de la Spitalul Județean s-a ales cu sancțiune pentru că a întârziat la o consultație aprilie 10, 2021 - Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany, medicii care nu își fac treaba sau chiar întârzie la program sunt sancționați. Este și cazul unui medic care avea programată o consultație în policlinică, la care a întârziat...
VIDEO: Primarul Eugen Bușcoi, despre o „problemă foarte mare pentru comunitatea din Zagra” aprilie 10, 2021 - Primarul Eugen Bușcoi a recunoscut că este vorba despre o „problemă foarte mare” pentru comunitatea din zonă: pentru a ajunge din Zagra în satul Perișor, oamenii au de făcut un ocol de peste 30 de kilometri. „Și copiii de clasele V-VIII de acolo ar putea fi aduși la școală mult mai simplu...”
Să-l cunoască lumea… din avion! Bistrițeanul „uns” la conducerea aeroporturilor din București și-a pus afiș cu el la intrare aprilie 10, 2021 - „Uns” în luna ianuarie la conducerea Companiei Naționale de Aeroporturi București, bistrițeanul Cosmin Peșteșan s-a gândit să se facă cunoscut încă de la intrarea în Aeroportul Otopeni. Printre primele măsuri luate s-a numărat un afiș de dimensiuni mari cu el, plasat chiar la intrare într-unul din aeroporturile conduse.
FOTO: PANICĂ în gară! O fată s-a prăbușit la pământ, iar jandarmii i-au acordat primul ajutor aprilie 10, 2021 - Momente de panică aseară, în  Gara Bistrița Nord. Doi tineri au coborât din trenul care venea de la Cluj. Fata s-a prăbușit la pământ, iar prietenul ei a început să strige după ajutor. Din fericire, în zonă se aflau jandarmii...
FOTO: Avansează lucrările la „cea mai frumoasă Sală Polivalentă din țară” aprilie 10, 2021 - „Cea mai frumoasă Sală Polivalentă din  țară” - așa a fost catalogat în 2019 cel mai important proiect sportiv al județului nostru. Lucrările începute la mijlocul anului 2020 se desfășoară în ritm alert, iar complexul sportiv se ridică văzând cu ochii.
Bistrițenii, sătui de reguli?!? Jandarmii au aplicat aseară mai multe amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități: aprilie 10, 2021 - Ploaie de amenzi - aplicate de jandarmi, ieri seară, în Bistrița. Mai mulți bistrițeni s-au „revoltat” pe regulile impuse de autorități, comportându-se ca și cum viața și-ar fi revenit la normal.
Bistrița intră în șantier: Verde pentru lucrările la Linia Verde! aprilie 10, 2021 - Proiectul de mobilitate urbană Linia Verde intră, în sfârșit,  în  etapa de ȘANTIER. Primarul a anunțat că a semnat contractul de începere a lucrărilor. „Vor urma doi ani grei, dar vom căuta soluții și rute alternative!”, a declarat Ioan Turc.