10.9 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

101…bistrițeni monitorizați la domiciliu!CARE e situația cu CORONAVIRUSUL în România, Europa, lumea întreagă:

Numărul bistrițenilor monitorizați la domiciliu a ajuns la 101. Aceștia NU prezintă încă niciuna din simptomatologia îmbolnăvirii cu coronavirus. AFLĂ situația la nivelul României, Europei și a lumii întregi.

Tot mai mulți bistrițeni sunt monitorizați la domiciliu. O parte dintre ei s-au întors din alte țări, unde e prezent coronavirusul. O mare parte dintre aceștia reprezintă familiile celor întorși acasă.

Astfel, numărul celor monitorizați la domiciliu a ajuns, la noi în județ, la 101.

„În acest moment, NU sunt cazuri confirmate de Coronavirus (Covid-19) în județul Bistrița-Năsăud! De asemenea, nu sunt persoane suspecte care să necesite carantină! În momentul de față, în județul Bistrița-Năsăud, 8 persoane au ieșit din monitorizare la domiciliu și au intrat alte 13, având un total de 101 de cazuri de izolare la domiciliu (numărul include și aparținătorii persoanelor care vin din Italia)”, transmit autoritățile județene.

ROMÂNIA

La nivelul întregii țări au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat.

Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătate fiind în acest moment bună.

În carantină instituționalizată sunt 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Cei doi cetățeni români infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați. Cetățenii români se vor întoarce în țară.”, transmit autoritățile naționale.

EUROPA

Astfel, până la data de 4 martie 2020, au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

GLOBAL

La nivel global, România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus.

Medicii fac apel din nou la persoanele care vin din regiunile afectate de coronavirus să se autoizoleze timp de 14 zile la domiciliu chiar dacă nu prezintă simptome de îmbolnăvire.

Astfel, persoanele care vin din ZONA ROȘIE, din provincia Hubei și orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din China sau din ITALIA din Regiunea Lombardia din orașele Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini Castelgerundo, San Fiorano sau din Regiunea Veneto Vo Euganeo intră în MOD OBLIGATORIU ÎN CARANTINĂ în saloanele special amenajate la spitalele de boli infecțioase.

În schimb, sunt obligați să se autoizoleze la domiciliu cei care vin din:

  • Alte provincii / orașe din China continentală
  • Alte localități din Regiunea Lombardia și Regiunea Veneto
  • Regiunea Emilia-Romagna
  • Alte județe și localități din Coreea de Sud
  • Iran

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!