12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

FOTO/VIDEO: Leonuț are șansă la o viață mai bună! Iar TU poți face lucrul acesta posibil!

Are 10 anișori, dar e țintuit într-un scaun cu rotile! Deși nu-și poate mișca decât o mânuță, și aia puțin, zâmbetul său e fermecător! Când te vede și-ți râde cu gura până la urechi, te topești! Există o șansă ca să-și poată mișca întregul corp și să poată fugi să te îmbrățișeze! E o șansă ce costă, dar TU poți face lucrul acesta să devină realitate!

Mariana Axente și soțul ei erau acum 10 ani în Spania, lucrau pentru a oferi un trai mai bun familiei lor și celor doi copilași de acasă.

Mariana era însărcinată, iar copilul din pântece i se dezvolta armonios.

„Aveam 37 de ani atunci. Sarcina mi-a fost monitorizată, pentru că lucram pentru un medic. Iar soțul lucra ca și paznic. Ne mergea bine”, își amintește Mariana.

A venit și ziua în care a trebuit să-l nască pe Leonuț Marius.

Copilul nu cobora și au realizat că are cordonul înfășurat în jurul gâtului. Atunci, când au văzut că există șansa să moară, o doctoriță mi-a sărit pe burtă ca să îl scoată afară. Am avut eu nevoie de îngrijiri medicale. Iar Leonuț a stat două săptămâni la reanimare. S-a născut așa, cu toate aceste probleme, și am fost nevoită să mă întorc acasă (n.r la Susenii Bârgăului) și să mă ocup exclusiv de el”, a povestit mama băiatului printre lacrimi.

Diagnosticul a fost, și este, unul dur: retard psihomotor sever, tetrapareză spastică și encefalopatie ischemică schelară.

De 10 ani, îl spală, îl schimbă, îl poartă pe brațe, îl iubește necondiționat și face sport cu el, de cel puțin două ori pe zi.

„E greu cu un astfel de copil. Nu e ușor! E dependent de mine. Și nici nu stă cu altcineva. Așa, câte o oră, două, cu soacra… Nu se mișcă, nu vorbește, doar gângurește și zâmbește!”, a spus Mariana.

A încercat să găsească un leac pentru el, umblând la medici din diferite zone ale țării.

„Apoi, am fost la un medic din America, ce vine în România, care lucrează cu copii ce au astfel de diagnostice, dar care totuși, se mișcă puțin. Ne-a spus că nu se poate ocupa de Leonuț, pentru că el nu se mișcă deloc. Dar ne-a dat numărul de telefon al unui medic din Barcelona. Am luat legătura cu el, și, anul trecut a venit la Timișoara. Am fost acolo ca să-l vadă și a zis că trebuie operat DE URGENȚĂ, înainte să i se atrofieze și mai mult mușchii”, a explicat Mariana.

Medicul l-a programat la operație în data de 28 aprilie. Operația costă 5.500 de euro. La asta se adaugă transport, cazare, și apoi, cel mai probabil, reluarea terapiei.

NU am avea de unde să ne permitem acești bani. Mai am doi copii. Fata e căsătorită și are și ea doi copii. Băiatul îmi are 22 de ani. Soțul e operat la inimă și nu poate lucra, decât foarte puțin, că nu are voie să se obosească. Eu, de la stres, am făcut diabet și sunt și cu insulină și cu tratament medicamentos. Dar chiar dacă operația lui Leonuț nu e sigur că-i redă mobilitatea 100 la sută, măcar să poată sta singur în șezut, să poată să mănânce el singur, să-și ducă mâncare ala gură, și cât de mult m-ar ajuta! ENORM!”, a spus Mariana printre lacrimi.

Aici puteți interveni voi! Puteți face ca Leonuț să vă poată și îmbrățișa, nu doar să vă zâmbească. Și poate chiar să alerge spre voi, pentru a vă îmbrățișa.

Mai jos aveți conturile în care puteți depune. Orice bănuț contează!

Titular- Mariana Axente

Banca Transilvania

COD SWIFT: BTRLRO22

RON: RO76BTRLRONCRT0207801001

EUR: RO26BTRLEURCRT0207801001

USD: RO30BTRLUSDCRT0207801001

Dacă doriți să mai ajutați și cu altceva, mai ales că e nevoie de pampers mărimea 6, care nu e tocmai ieftin, puteți lua legătura cu Mariana la numărul de telefon 0754.792.370.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: