12.3 C
Bistrița
miercuri, aprilie 24, 2024

S-a deschis încă un centru de vaccinare la Bistrița

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a deschis un nou centru de vaccinare. Acesta este funcțional în cadrul Policlinicii din strada Gării, numerele 9 – 11. De altfel, în Bistrița-Năsăud a crescut numărul celor care doresc să se vaccineze împotriva COVID.

Cererea tot mai mare a polulației privind administrarea dozelor de vaccin au făcut ca echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Bistrița să deschidă un nou centru de vaccinare.
Acesta va funcționa în incinta Policlinicii Bistrița din strada Gării, numerele 9-11, de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00. Accesul spre centrul de vaccinare se face prin curtea din spatele policlinicii. Persoanele interesate se pot prezenta pentru imunizare, fără o programare prealabilă, după cum anunță managerul spitalului bistrițean, Gabriel Lazany.

Activitățile de imunizare continuă în județ

Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au organizat mai multe campanii de vaccinare în tot județul, datorită numărului mare de persoane care se prezintă la vaccin.  Acestea s-au deplasat în ultima săptămână în mai multe localități din județ, după cum urmează:

  • Târlișua – 187 persoane vaccinate
  • Spermezeu – 139 persoane vaccinate
  • Căianu Mic – 127 persoane vaccinate
  • Șieuț – 129 persoane vaccinate
  • Leșu – 60 persoane vaccinate
  • Urmeniș – 92 persoane vaccinate
  • Salva și Dumitra – 180 persoane vaccinate
  • Sîngeorz-Băi – 97 persoane vaccinate
  • Zagra- 99 persoane vaccinate
De asemenea, echipele de vaccinare ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență au imunizat 153 de cetățeni în zona Palatului Culturii din Bistrița.
În acest week-end a avut loc la Bistrița o nouă campanie de vaccinare de tip Drive-Thru, în parcarea B1 Retail Park. În doar două zile s-au imunizat nu mai puțin de 313 oameni, după cum urmează:
– Sâmbătă: cu serul Pfizer 76 de persoane și cu serul Johnson&Johnson 74 de persoane;
– Duminică: cu serul Pfizer 84 de persoane și cu serul Johnson&Johnson 79 de persoane.
Activitățile de vaccinare vor continua și zilele următoare, imunizarea fiind singura ”armă” pe care o avem la îndemână împotriva COVID 19.

Până acum, în județ s-au vaccinat 159 548 de persoane, iar 84 067 dintre acestea sunt vaccinate cu schema completă.

Incidența îmbolnăvirilor pe localități continuă să fie ridicată în Bistrița-Năsăud. Cea mai mare rată de îmbolnăviri se înregistrează în comuna Urmeniș – aproape 12 la mia de locuitori, urmată de Chiuza, Miceștii de Câmpie și Municipiul Bistrița, cu o rată de incidență de peste 7 la mie.
Cele mai puține cazuri de îmbolnăviri Covid se înregistrează la Feldru, Maieru, Coșbuc, Căianu Mic și Negrilești, unde valoarea incidenței este subunitară.
Până duminică seara, la nivel național s-au imunizat un număr de 7 004 966 români, 6 298 197 dintre aceștia fiind vaccinați cu schema completă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis.