18.2 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

1800 porții de pâine sfințită cu vin, credincioșilor din parohia bisericii Sfântul Gheorghe. Slujba de Înviere, transmisă live

Însoțit de doi voluntari care purtau într-o lădiță zeci de porții de anafură – tânărul preot Ioan Vlașin de la Biserica Sfântul Gheorghe a pornit dis-de-dimineață să-și viziteze credincioșii. Spre deosebire de alți ani, din cauza pandemiei de coronavirus, credincioșii nu au mai avut voie să vină la biserică după pâinea sfințită cu vin.

Am crescut într-o familie de preoți… Dar de când sunt, n-am mai pomenit o asemenea situație… Cât despre participarea oamenilor la slujbele religioase, sunt bune toate aceste măsuri. Doamne ferește să se formeze aici vreun focar și să se îmbolnăvească vreun om…”, ne-a mărturisit Ioan Vlașin. 

Tânărul slujește la penitenciar, fiind îmbisericit la Biserica Sfântul Gheorghe, de pe Calea Moldovei. Preotul ne-a povestit că încă de ieri, alături de voluntari, au început să ducă nafură credincioșilor. Dotați cu mănuși, măști de protecție și ecusoane, și respectând toate condițiile impuse de autorități. „Chiar dacă nu s-a putut păstra tradiția anilor trecuți, e bine că s-a găsit o metodă… Suntem oameni și vrem să ne ajutăm semenii…”, a admis preotul Ioan Vlașin.

Acesta a precizat că în parohia Sfântul Gheorghe s-au distribuit 1800 de porții cu anafură. 

I-am întrebat și pe cei de la magazinele din parohie… Selgros, Kaufland, Lidl, Unicarm… Poate preotul le-o fi dus acasă, dar fiind la lucru mulți dintre angajați, nu știm câți vor și primi. Așa că ne-am gândit să le ducem și lor… Vom distribui șefilor de magazine. Ei vor distribui mai departe celor care doresc”, a mai spus preotul Ioan Vlașin.

Diseară, la slujba de Înviere, alături de noi vor fi doar 6 voluntari. Ei vor lua Lumină și vor merge prin parohie, pentru a da Lumină celor care solicită… E mult de mers, nu e o parohie compactă. Am împărțit voluntarii pe zone”, a mai explicat preotul.

Ioan Vlașin ne-a mai mărturisit că – simțind nevoia credincioșilor de a participa la slujbe, acestea au început să fie transmise live. „De când s-a instituit starea de urgență, am început să transmitem slujbele și pe Facebook. Știm că oamenii își doresc să vadă biserica și iconostasul… Așa că le venim astfel în ajutor”, a mai spus Ioan Vlașin.

Slujba de Înviere va putea fi urmărită accesând pagina Parohia ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...