8.9 C
Bistrița
vineri, martie 29, 2024

Nu mai există școli cu toaleta „în fundul curții” în Bistrița-Năsăud

Inspectorul Școlar General, Mircea Nicula, a prezentat în cadrul ședinței de consiliu prefectural situația în care se află acum școlile din județ. Nicio școală nu are toaleta în curte.

În anul 2019, Consiliul Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud a prezentat situația alarmantă în care se aflau școlile din județ. Chiar dacă în multe localități s-au investit mulți bani pentru modernizare și dotare, în 41 de școli elevii mergeau la toaletă „în fundul curții”.

În 2022, inspectorul școlar general, Mircea Nicula, spune că această problemă a fost rezolvată și nu mai exită nicio școală cu toaletă în curte.

„În acest moment nu există nicio școală din Bistrița-Năsăud care să aibă toaleta în curte”, a spus șeful ISJ BN.

Mai mult, acesta a prezentat câteva motive ale absenteismului și abandonului școlar, dar fără să aibă un număr concret de elevi care nu mai urmează școlarizarea obligatorie.

„Peste 70% dintre elevii care renunță la școală au probleme mari acasă. Pe lângă condițiile precare în care trăiesc, mulți au părinții plecați de acasă în străinătate. Aici se pierde mult”, a mai spus șeful inspectoratului.

 

Foto: Știrile PRO TV

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.

NOI locuri de muncă, la Masterfoam și Stewo Plast Năsăud: Se caută șef de schimb, reglor

MasterFoam Grup Bistrița are nevoie de șef de schimb, operatori producție, tehnicieni și magazioneri. Stewo Plast Năsăud are nevoie de un reglor cu experiență, iar Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, infirmieră și fiziokinetoterapeut. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, Rombat sau Electroplast.