9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Nu mai există școli cu toaleta „în fundul curții” în Bistrița-Năsăud

Inspectorul Școlar General, Mircea Nicula, a prezentat în cadrul ședinței de consiliu prefectural situația în care se află acum școlile din județ. Nicio școală nu are toaleta în curte.

În anul 2019, Consiliul Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud a prezentat situația alarmantă în care se aflau școlile din județ. Chiar dacă în multe localități s-au investit mulți bani pentru modernizare și dotare, în 41 de școli elevii mergeau la toaletă „în fundul curții”.

În 2022, inspectorul școlar general, Mircea Nicula, spune că această problemă a fost rezolvată și nu mai exită nicio școală cu toaletă în curte.

„În acest moment nu există nicio școală din Bistrița-Năsăud care să aibă toaleta în curte”, a spus șeful ISJ BN.

Mai mult, acesta a prezentat câteva motive ale absenteismului și abandonului școlar, dar fără să aibă un număr concret de elevi care nu mai urmează școlarizarea obligatorie.

„Peste 70% dintre elevii care renunță la școală au probleme mari acasă. Pe lângă condițiile precare în care trăiesc, mulți au părinții plecați de acasă în străinătate. Aici se pierde mult”, a mai spus șeful inspectoratului.

 

Foto: Știrile PRO TV

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.