9.9 C
Bistrița
vineri, aprilie 26, 2024

2021 aduce primul parc de aventuri din județ. Ce se pregătește la Parva

Primăria Parva pregătește un parc de aventuri, licitația pentru identificarea constructorului care se va ocupa de amenajarea acestuia finalizându-se în ultima lună din 2020. Ce va conține parcul tematic de la Parva:

Primăria Parva pregătește primul parc de aventuri din județ, amenajat de o autoritate publică. Acesta va fi amenajat anul acesta, perioada de execuție fiind de 8 luni.

Lucrările pot intra în linie dreaptă, mai ales că în ultima lună din 2020 s-a finalizat licitația pentru identificarea unui constructor. Costurile trec de 800.000 de lei, investiția fiind finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Potrivit documentației licitației, proiectul presupune amenajarea unui parc tematic care conține două zone de interes distincte: o zonă de picnic și o zonă de parc de aventuri. Accesul se va face printr-un drum forestier deja existent.

 „Zona de picnic constă într-o amenajare cu trei foișoare din lemn, șase mese cu bănci în sistem monobloc și două grătare prefabricate. Adiacent zonei de picnic se vor realiza parcările, se va amplasa o cișmea pentru asigurarea parcului cu apă potabilă și se va construi o clădire cu rol administrativ care va conține și grupuri sanitare pentru utilizatorii parcului. Tot în această zonă se va amenaja o platformă pentru colectarea deșeurilor menajere, se va realiza un pod de frânghii pentru traversarea râului Rebra înspre partea de parc de aventură și se va amenaja accesul către punctul de plecare a tirolienei pentru adulți”, se mai arată în descrierea proiectului.

Podul din frânghii și cele două tiroliene pentru cei mici și cei mari vor fi completate de trasee de aventură diferențiate pentru adulți și copii, zonă pentru practicarea tenisului de masă în aer liber, dar și o cafenea.

De asemenea, parcul tematic va avea și un trenuleț turistic ce va asigura deplasarea turiștilor din localitatea Parva până la parc și înapoi.

Foto: zigzagprinromania.com

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.