5.9 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

2022 aduce pensii speciale pentru primari. Radu Moldovan: „Sunt niște indemnizații pentru ca acești oameni să aibă o viață decentă”

Începând din 1 ianuarie 2022, primarii care ies la pensie vor primi o pensie specială, chiar dacă s-au aflat la cârma localităților doar un mandat. Radu Moldovan susține proiectul adoptat încă din 2019 și spune că sunt doar niște indemnizații primite după zeci de ani în slujba comunității.

Întrebat dacă susține pensiile speciale pentru aleșii locali, care ar urma să intre în vigoare anul viitor, președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a spus că susține proiectul și acum, ca și în 2019, când a fost adoptat Codul Administrativ.

„O să fiu extrem de sincer, pentru că nu pot fi ipocrit. În primul rând nu sunt pensii speciale. Nu există pensii speciale pentru primari sau președinți de Consilii Județene, sunt niște indemnizații care vor fi asigurate de bugetele locale pentru ca oamenii aceștia să aibă o viață decentă după zeci de ani în slujba comunității. PSD-ul este cel care și-a asumat această decizie, cu Daniel Suciu viceprim-ministru când a promovat codul administrativ. Nu putem în 2019, când a fost adoptat Codul Administrativ să susținem un lucru, și astăzi să nu-l mai susținem. Nu s-a purtat la nivelul coaliției o astfel de discuție, dar sunt convins că colegii mei din PSD vor susține în continuare acestă decizie”, a precizat Radu Moldovan, astăzi, într-o întâlnire cu presa.

Potrivit Codului Administrativ, începând din 1 ianuarie, aleșii locali ieșiți la pensie ar urma să primească și o pensie specială, calculată tot la salariul aflat în plată. Astfel, în cazul comunelor mici, un primar cu un singur mandat ar primi 1.600 de lei pensie specială. Suma ar ajunge la 5.000 de lei după trei mandate.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

15 COMENTARII

 1. Ati votat cui sa i fie mai bine….atat in timpul mandatului cat si la pensie…..ASTEPT O LEGE PRIN CARE SI DUPA MOARTE PRKMARUL SA PRIMEASCA PENSIE PANA LA …..NEMURIRE!!! prostii la munca sau…..congo!

 2. Dar de ce nu se face un proiect și pentru un om de rând care a lucrat zeci de ani în schimburi, în fabrici sau alte locuri? să primească și ei o ,,indemnizație” să ducă și ei o viață decentă…

 3. Da’ cine ii obliga pe acești oameni sa stea si sa fie sclavii comunității????
  Toti, absolut toți, sunt plătiți regește pentru aceste „servicii” aduse comunității!!!!!
  Cine draku ii obliga sa_si mănânce viata acolo????
  Cine ii oprește sa nu-și plătească pensii private – pilon 3… Pilon 4…. Cine ii oprește sa nu-și plătească contribuțiile lunar, din buzunar si cât sunt primari și președinți?!?!? Cine????
  Asta e decenta, nu faptul ca ai dat din coate sa ajungi primar/presedinte/vice si după aia vrei răsplată toată viata!!!
  Sa va fie rușine – si celor care au gândit asa ceva si celor care susțineți asa ceva si celor care o sa beneficiați de asa ceva!!!!! RUȘINE!!!! ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU!!!!

 4. Nu vă este rușine??? Nu este” pensiei specială că este indemnizație specială” :)) să vă ținem în spate și când nu mai sunteți pe scaune?! Nemernicilor .. doar voi trebuie să aveți o viață decentă?! Dar ceilalți oameni care tot o viață au muncit …mi e scârbă de toți politicienii!

 5. Ați intrat în politică pt.beneficii majoritatea.
  E o bătaie de joc să ai indemnizație specială pt. faptul că benevol și nu forțați de cineva sunteți în aceste functii.

 6. Numai pentru primarii?
  Pentru președinți nu?
  Nici n ați ajuns bine că deja vă dați privilegi.
  Pentru cei care lucrează cu adevărat pentru voi fara poze , fara laude, le dați ceva, le aruncați un oscior?

 7. Se lupta să ajungă la Ciolan și acuma saracii de ei, sclavi poporului. Trebuie sa aibe grija de atâția consilieri /consiliere personale , obosesc și ei.
  Nu va este rușine?
  Aruncați cu firmituri și voi va luați spuma?

 8. Ce nemernici , cresc pensiile cu 200-300 lei iar ei își dau pensii de cel puțin 4000-5000 de lei iar el vorbește de primari dar despre el nu zice nimic.
  Rusineee,
  Nu mai candidează la CJ dar speră să ajungă fel puțin ministru.
  Vedeți voi peste 3 ani.

 9. „Lasă-l încet, că spune tot!” Sau mai bine zis ” Gura păcătosului adevăr grăieşte”. Desi Radu Moldovan spunea că PSD a intrat la guvernare fiindcă nu mai poate de grija oamenilor , după câteva fraze se contrazice singur. Când vine vorba de pensiile speciale pentru aleșii locali, Radu Moldovan susține această măsură inclusă in Codul Administrativ adoptat in 2019 de Guvernul Dăncilă prin Ordonanță de Urgență si nu prin dezbatere in Parlament desi este neconstitutională .
  (Vezi: https://www.comisarul.ro/articol/zegrean-adoptarea-codului-administrativ-prin-oug-n_1006237.html)
  Asadar, afirmatia lui Radu Moldovan ar trebui reformulata astfel „Am intrat la guvernare nu pentru funcții , ci pentru privilegii”.

 10. Dați-le și pensionarilor simplii – cu pensii de până la 2.000 lei – câte o indemnizație lunară de câte 2500 lei – pe lângă pensie, Ca să nu trebuiască să măriți toate pensiile.
  Da indemnizație să fie , nu pensie, ca să nu se interpreteze și să se supere pensionarii speciali !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: