-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

CE planuri are alianța PNL – PSD – UDMR pentru județul Bistrița Năsăud

Noua alianță aflată la guvernare a prezentat programul de lucru pe care vrea să-l implementeze. Printre proiectele pe care le va demara, unele sunt la noi în județ. Ce planuri sunt pentru Bistrița – Năsăud:

După numeroase negocieri și schimbări, Guvernarea României va fi asigurată de alianța PNL – PSD – UDMR. Coaliția care se auto-intitulează Coaliția pentru Reziliență, Dezvoltare și Prosperitate are un ”program” de guvernare ce se-ntinde pe mai bine de 250 de pagini.

Măsurile pe care le vor implementa sunt generale sau specific, pe zone. O măsură generală ce va fi implementată este creșterea salariului minim începând cu 1 ianuarie 2022. De asemenea se ia în considerare acordarea de sporuri de performanță.

CE PLANURI sunt pentru județul nostru

În programul de guvernare întocmit de alianța PNL – PSD – UDMR sunt prinse două proiecte SPECIFICE pentru Bistrița Năsăud.

E vorba de reaslizarea drumului express Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava și varianta ocolitoare a municipiului Bistrița.

Totodată, în programul de guvernare al alianței mai sunt proiecte care NU specifică localitatea în care vor fi implementate, așa că județul nostru ar putea fi printre zonele ”norocoase”.

  • Modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal
  • Modernizarea și construirea de unități de învățământ; Inclusiv Susţinerea financiară a autorităţilor locale pentru rezolvarea integrală a situaţiilor unităţilor de învăţământ cu toalete în curte, fără acces la apă şi canalizare sau fără internet;
  • Extinderea și modernizarea rețelelor de gaze naturale;
  • Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de sănătate și protecție socială;
  • Realizarea cadastrului sistematic;
  • Construirea de infrastructură sportivă;
  • Construirea de locuințe pentru tineri, specialiști în sănătate, învățământ și alte categorii socio-profesionale, prin ANL;
  • Reabilitarea monumentelor istorice, a unităților de cult și consolidarea patrimoniului cultural;
  • Reabilitarea energetică a clădirilor.

Și în ceea e privește pandemia de Sars-Cov-2, planul de guvernare cuprinde și reaslizarea de centre, oferirea de facilități sau gratuități inclusive pentru bistrițeni:

Întregul program de guvernare al alianței PNL – PSD – UDMR poate fi consultat AICI.

program-guvernare (1)

 

 

FOTO- Recorder

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...