20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

21 de incidente sau fapte ilegale, semnalate în campania electorală în Bistrița-Năsăud

De la debutul campaniei electorale au fost semnalate 21 de incidente sau fapte ilegale în context electoral, în Bistrița-Năsăud, potrivit informațiilor furnizate de IPJ BN. Dintre acestea, 10 sunt în curs de verificare și 5 nu s-au confirmat.

6 sesizări nu au fost de competența M.A.I., așa că au fost transmise pentru competentă soluționare altor autorități, respectiv Autoritatea Electorală Permanentă.

Cele mai frecvente sesizări au vizat afișarea mijloacelor de promovare electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale – 9 sesizări, distrugerea sau deteriorarea materialelor electorale – 2 sesizări și posibile fapte de corupere a alegătorilor –2 sesizări”, au declarat pentru Bistrițeanul.ro reprezentanții IPJ BN.

Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale. Totodată, s-au întocmit 3 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni.

La nivel național, de la debutul campaniei electorale au fost semnalate 1.250 de incidente sau fapte ilegale în context electoral, în medie aproximativ 43 evenimente/zi, față de 46 evenimente/zi la alegerile anterioare.

Cele mai frecvente sesizări au vizat distrugerea sau deteriorarea materialelor electorale – 375 de sesizări, posibile fapte de corupere a alegătorilor – 156 de sesizări și afișarea mijloacelor de promovare electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale – 140 de sesizări.

Efectivele MAI au aplicat 453 de sancțiuni contravenționale, respectiv 257 de amenzi în valoare de peste 187 de mii lei și 195 de avertismente. Totodată, s-au întocmit 412 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.