2.4 C
Bistrița
luni, decembrie 6, 2021

3 consilieri locali de la Romuli, cercetați de ANI pentru conflict de interese după ce au votat bugetul ocolului silvic, unde sunt angajați

Agenția Națională de Integritate cercetează trei consilieri locali din Romuli, care ar fi fost în conflict de interese în vară, când au votat bugetul ocolului silvic al comunei, unde sunt și angajați.

Dancs Constantin este tehnician la Ocolul Silvic Romuli, responsabil cu drumurile forestiere, pază și PSI (prevenirea și stingerea incendiilor). Herța Vasile este și el tehnician în cadrul aceluiași ocol silvic, fiind responsabil cu contracte – proprietăți private. Rus George este tehnician și șef Depozit la Ocolul Silvic Romuli.

Cei trei sunt și consilieri în Consiliul Local al comunei Romuli. În vara acestui an, cei trei au participat la o ședință de Consiliu Local, în cadrul căreia s-a votat bugetul ocolului silvic comunal. Cei trei nu au anunțat că sunt în conflict de interese și nu s-au abținut de la vot, așa cum era normal.

Situația a ajuns și la urechile prefectului Stelian Dolha, dar și al inspectorilor Agenției Naționale de Integritate. Bistrițeanul.ro a mai scris despre acest subiect AICI.

„Cu privire la existența unui eventual conflict de interese, precizăm că s-a efectuat adresă către secretarul general al comunei Romuli, prin care s-a pus în vedere acestuia respectarea atribuțiilor stabilite de codul Administrativ în sarcina sa, cu privire la conflictele de interese. De asemenea, vă comunicăm faptul că prefectul județului Bistrița-Năsăud se va adresa Agenției Naționale de Integritate, în vederea solicitării unui punct de vedere cu privire la aspectele sesizate”, preciza la acea dată Instituția Prefectului.

Surse Bistrițeanul.ro spun că Agenția Națională de Integritate a început deja o investigație care-i vizează pe cei trei consilieri locali din Romuli. Dacă sunt găsiți vinovați, cei trei pot fi sancționați, iar hotărârea de Consiliu Local votată de ei anulată.

Consilierii pot să își piardă mandatul și pot avea interdicția de a mai candida la o funcție publică preț de 3 ani.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...