9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

Trei consilieri de la Romuli ar fi fost în conflict de interese, după ce ar fi votat, fără drept, un proiect de hotărâre

Trei consilieri ai Consiliului Local Romuli ar fi fost în conflict de interese la ședința ordinară de luna trecută. Asta după ce ar fi votat un proiect de hotărâre, fără a avea dreptul. Cei trei sunt și angajați ai Ocolului Silvic Comunal și au votat alocarea unei sume pentru asta. USR sesizează Agenția Națională de Integritate.

Cei trei consilieri sunt și angajați ai Ocolului Silvic Comunal Romuli și nu aveau dreptul să voteze proiectul de hotărâre care a vizat chiar această instituție. Practic, s-a alocat suma de 80.000 de lei pentru reparația unui buldoexcavator. Cei trei trebuiau să se abțină de la vot.

Ședința locală a avut loc la începutul lunii trecute și a avut pe ordinea de zi aprobarea contului de execuție al bugetului Ocolului Silvic Comuna Romuli. Consilierul USR urmează să sesizeze Agenția Națională de Integritate. A fost sesizată, de asemenea, și Instituția Prefectului.

Dacă Prefectura și Agenția Națională de Integritate vor ajunge la concluzia că cei trei sunt incompatibili, for fi sancționați. Aceștia ar putea rămâne câteva luni fără 10% din indemnizația de consilier.

„Cu privire la existența unui eventual conflict de interese, precizăm că s-a efectuat adresă către secretarul general al comunei Romuli, prin care s-a pus în vedere acestuia respectarea atribuțiilor stabilite de Codul Administrativ în sarcina sa, cu privire la conflictele de interese. De asemenea, vă comunicăm faptul că prefectul județului Bistrița-Năsăud se va adresa Agenției Naționale de Integritate, în vederea solicitării unui punct de vedere cu privire la aspectele sesizate de către dumneavoastră.”, se arată în răspunsul Instituției Prefectului.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...