17 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

Trei consilieri de la Romuli ar fi fost în conflict de interese, după ce ar fi votat, fără drept, un proiect de hotărâre

Trei consilieri ai Consiliului Local Romuli ar fi fost în conflict de interese la ședința ordinară de luna trecută. Asta după ce ar fi votat un proiect de hotărâre, fără a avea dreptul. Cei trei sunt și angajați ai Ocolului Silvic Comunal și au votat alocarea unei sume pentru asta. USR sesizează Agenția Națională de Integritate.

Cei trei consilieri sunt și angajați ai Ocolului Silvic Comunal Romuli și nu aveau dreptul să voteze proiectul de hotărâre care a vizat chiar această instituție. Practic, s-a alocat suma de 80.000 de lei pentru reparația unui buldoexcavator. Cei trei trebuiau să se abțină de la vot.

Ședința locală a avut loc la începutul lunii trecute și a avut pe ordinea de zi aprobarea contului de execuție al bugetului Ocolului Silvic Comuna Romuli. Consilierul USR urmează să sesizeze Agenția Națională de Integritate. A fost sesizată, de asemenea, și Instituția Prefectului.

Dacă Prefectura și Agenția Națională de Integritate vor ajunge la concluzia că cei trei sunt incompatibili, for fi sancționați. Aceștia ar putea rămâne câteva luni fără 10% din indemnizația de consilier.

„Cu privire la existența unui eventual conflict de interese, precizăm că s-a efectuat adresă către secretarul general al comunei Romuli, prin care s-a pus în vedere acestuia respectarea atribuțiilor stabilite de Codul Administrativ în sarcina sa, cu privire la conflictele de interese. De asemenea, vă comunicăm faptul că prefectul județului Bistrița-Năsăud se va adresa Agenției Naționale de Integritate, în vederea solicitării unui punct de vedere cu privire la aspectele sesizate de către dumneavoastră.”, se arată în răspunsul Instituției Prefectului.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...