10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Aquabis: Precizări în legătură cu întreruperile de apă din Telciu și Telcișor

Referitor la întreruperile de apă din localitățile Telciu și Telcișor din data de 6, 7, respectiv 8 iulie, Aquabis S.A. vă aduce la cunoștință o serie de evenimente care au condus la această situație:

Începând cu data de 06.07.2021 nivelul de apă din rezervorul de acumulare din Telciu a început să aibă o scădere bruscă fără motiv. Reprezentanții secției apă-canal Năsăud s-au deplasat imediat în teren, însă nu au descoperit nici o defecțiune pe rețeaua de distribuție care să explice scăderea bruscă de apă din rezervor.

În data de 07.07.2021 Stația de Tratare din Telcișor a intrat în avarie lipsă apă brută, ca atare au urmat verificări în urma cărora s-a descoperit o vană închisă la punctul de captare ceea ce a redus semnificativ intrarea apei în Stația de Tratare.

În data de 08.07.2021, în urma sesizărilor telefonice cu privire la lipsa apei, reprezentanții secției apă-canal Năsăud s-au deplasat din nou în teren și în urma discuțiilor purtate cu vice-primarul din localitate, au fost informați cu privire la faptul că în zona Școlii Telcișor (Valea Poieni) în aval de rezervoarele de acumulare ar fi o persoană care în nenumărate rânduri a închis o vană de distribuție, vană ce oprește alimentarea cu apă din localitatea Telciu în totalitate. Deplasarea la locația respectivă a confirmat cele spuse, astfel că în urma deschiderii vanei respective localitatea a fost realimentată cu apă.

Aquabis S.A. a sesizat organele competente vizavi de situația descrisă pentru luarea măsurilor corespunzătoare.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...