25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Părerea bistrițenilor contează în bugetul municipiului…abia de anul viitor. Un milion de lei se vor aloca pentru proiectele cetățenilor

Primăria Bistrița a anunțat că va pune la punct procesul de bugetare participativă abia din 1 august anul curent. Proiectele vor fi finanțate și respectiv implementate, însă abia anul viitor. Pentru proiectele cetățenilor va fi alocată suma de un milion de lei.

Deși se vorbește de anul trecut de bugetare participativă, adică posibilitatea cetățenilor de a propune proiecte pentru oraș, încă nu s-a făcut nimic. Abia acum Primăria Bistrița anunță că inițiază procesul de bugetare participativă.

Bistrițenii vor putea sa propună proiecte începând cu 1 august anul în curs. Acestea vor fi finanțate și respectiv puse în practică abia anul viitor.

„Primăria municipiului Bistrița implementează procesul de bugetare participativă începând cu anul 2021, proiectele selectate urmând să fie implementate în exercițiul bugetar aferent anului 2022. Pentru bugetul anului 2022 va fi propusă suma de 1.000.000 de lei pentru proiectele selectate în urma derulării procesului de bugetare participativă.”, informează Primăria municipiului Bistrița

Cei care vor să propună proiecte trebuie să aibă 18 ani și să aibă domiciliul în Bistrița. Proiectele pot fi depuse în perioda 1 august – 20 septembrie anul acesta. Lista proiectelor eligibile va fi afișată în 8 octombrie, iar bistrițenii le vor putea vota în perioada 9 octombrie – 14 octombrie. Propunerile de proiecte pot fi depuse 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞, în format electronic, și 𝐨𝐟𝐟𝐥𝐢𝐧𝐞, în format tipărit.

„Pentru a depune o propunere de proiect online, cetățenii trebuie să 𝐬𝐞 𝐢̂𝐧𝐫𝐞𝐠𝐢𝐬𝐭𝐫𝐞𝐳𝐞 𝐩𝐞 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐛𝐮𝐠𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐚𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚 𝐡𝐭𝐭𝐩://𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐭𝐢𝐯.𝐞-𝐛𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭𝐚.𝐫𝐨. Accesul pe platformă va fi disponibil după validarea contului de utilizator. Cetățenii municipiului Bistrița care doresc să depună proiectele în format tipărit au posibilitatea să ridice formularele de depunere a proiectelor de la Centrul de Relații Publice, situat în Bistrița, str. Gheorghe Șincai, nr. 2”, mai transmite municipalitatea.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. După ce reduc personalul de la Centrul de protecție a copilului Bistrita si ne lasa fara ore de terapie ne baga povesti din acestea pe gat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...