18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Contestațiile la BAC au mărit rata de promovabilitate cu peste un procent. CNAM – cea mai bună rată de promovabilitate

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, contestațiile au mărit rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat. S-a înregistrat o creștere cu 1,34%, la 66,14%.

Nici în urma contestațiilor nu avem parte de elevi de 10 la Bacalaureat. Contestațiile au  crescut însă rata de promovabilitate cu mai bine de un procent, la 66,14%.

Din totalul de 1973 de candidați prezenți, au promovat 1305 candidați. Majoritatea – 1255 – provin din promoția actuală și doar 50 dintre cei care au reușit să obțină măcar nota minimă din promoțiile anterioare.

Cea mai bună rată de promovabilitate se înregistrează la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”. 96,57% din cei care au susținut examenul maturității au luat note de trecere.

Următorul în top este Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, cu o rată de promovabilitate de 95,75% și Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud – 94,08%. În top este și Liceul de Muzică „Tudor Jarda” – 91,11% și Liceul Teoretic „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului – 88,89% promovabilitate.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...