20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Contestațiile la BAC au mărit rata de promovabilitate cu peste un procent. CNAM – cea mai bună rată de promovabilitate

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, contestațiile au mărit rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat. S-a înregistrat o creștere cu 1,34%, la 66,14%.

Nici în urma contestațiilor nu avem parte de elevi de 10 la Bacalaureat. Contestațiile au  crescut însă rata de promovabilitate cu mai bine de un procent, la 66,14%.

Din totalul de 1973 de candidați prezenți, au promovat 1305 candidați. Majoritatea – 1255 – provin din promoția actuală și doar 50 dintre cei care au reușit să obțină măcar nota minimă din promoțiile anterioare.

Cea mai bună rată de promovabilitate se înregistrează la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”. 96,57% din cei care au susținut examenul maturității au luat note de trecere.

Următorul în top este Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, cu o rată de promovabilitate de 95,75% și Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud – 94,08%. În top este și Liceul de Muzică „Tudor Jarda” – 91,11% și Liceul Teoretic „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului – 88,89% promovabilitate.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: