-1.2 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar putea să nu reziste nici măcar un sezon. Nu lăsați ca aceasta din urmă să vi se întâmple prin neglijență și abuz.

Una dintre cheile pentru a vă perfecționa jocul este să jucați și să vă antrenați cu mingi de fotbal de calitate care să îndeplinească cerințele ligii dumneavoastră. O minge deformată, care sare în unghiuri ciudate, fie că e vorba de sol sau de piciorul dvs., nu vă va ajuta să deveniți mai bun pe teren.

Descoperiți sfaturi despre cum să curățați o minge de fotbal, cum să o depozitați și multe altele cu ajutorul acestui ghid. Iată câteva lucruri pe care trebuie și nu trebuie să le faceți în ceea ce privește îngrijirea unei mingi de fotbal, care vă pot ajuta să îi maximizați durata de viață.

Urmați aceste sfaturi simple pentru a vă asigura că vă tratați mingea de fotbal cu respectul pe care îl merită.

JUCAȚI CU EA CURATĂ

După prima utilizare sau două, mingea probabil că nu va mai arăta niciodată impecabilă, dar și ce dacă? Ați cumpărat-o pentru a o folosi, așa că folosiți-o. Cu toate acestea, menținerea unei mingii de fotbal curată și fără murdărie majoră va prelungi durata de viață și capacitatea de joc a acesteia. Folosiți o cârpă umedă pentru a șterge suprafața și a îndepărta orice exces de murdărie, reziduuri sau murdărie după fiecare utilizare și nu va trebui să recurgeți niciodată la jocul murdar.

JUCAȚI CU EA UMFLATĂ

Pentru ca mingea să reacționeze așa cum ar trebui să reacționeze atunci când este lovită, trebuie să fie umflată la presiunea potrivită. Asta înseamnă că nu este nici prea umflată, nici prea puțin umflată. Majoritatea mingilor vor imprima presiunea recomandată chiar pe partea laterală a mingii. Folosiți un manometru și umflați sau dezumflați în consecință. Cu toate acestea, înainte de a introduce orice ac în mingile de fotbal, folosiți un lubrifiant (uleiul mineral, uleiul de supapă sau spray-ul de silicon funcționează bine) pe ac pentru a evita deteriorarea supapei de aer.

NU DEPOZITAȚI MINGEA DEZUMFLATĂ

Nu jucați pentru o vreme? Dezumflați mingea. Folosiți același ac pe care l-ați folosit pentru a o umfla și lăsați pur și simplu presiunea să scadă. Nu trebuie să stoarceți fiecare bucățică de aer, ci doar să o înmuiați puțin pentru ca învelișul și supapa să se poată odihni.

NU STAȚI PE MINGE SAU VĂ AȘEZAȚI PE EA

În primul rând, să stați pe o minge – orice minge – este cam periculos, cu excepția cazului în care sunteți un acrobat de circ, așa că vă recomandăm să vă abțineți de la acest comportament special din motive de siguranță.

În cazul în care aveți o atitudine de tip „devil-may-care”, vă rugăm să vă abțineți de dragul mingii. Vedeți, dacă stați în picioare pe o minge de fotbal, este posibil să îi deteriorați structura într-o măsură în care aceasta se va deforma într-o configurație permanent alungită, ceea ce o va face inadecvată pentru joc. A sta pe minge poate face același lucru, așa că nu stați pe mingi de fotbal nici în timpul pauzelor.

NU FOLOSIȚI UN PERETE (PREA MULT)

Folosirea unui perete sau a unui zid este o modalitate bună de a exersa atingerile rapide și de a dezvolta jocul de picioare abil care vă poate diferenția pe teren. Cu toate acestea, unul dintre cele mai frecvente moduri în care jucătorii își deteriorează din greșeală mingea este lovirea ei cu putere de un perete de mai multe ori, ceea ce îi deformează forma. În loc să folosiți un perete, luați în considerare folosirea unui rebounder de fotbal sau găsiți un coechipier cu care să loviți.

NU ALEGEȚI TERENUL GREȘIT

Mingile de fotbal sunt concepute pentru a suporta multe abuzuri. Unele deteriorări cosmetice vor apărea inevitabil, dar jocul pe suprafețe aspre și abrazive, cum ar fi betonul, pietrișul și asfaltul, va grăbi degradarea unei mingi de fotbal. Prin urmare, recomandarea noastră este să folosiți mingea doar pe suprafețele pentru care a fost proiectată. De cele mai multe ori, aceasta va fi iarba sau gazonul artificial, dar în unele cazuri, cum ar fi fotbalul în sală, se folosesc pardoseli sintetice. Asigurați-vă că alegeți o minge de fotbal care se potrivește cu jocul pe care îl veți juca.

Există foarte multe mingi de fotbal disponibile pe piață. La fel ca o pereche de mănuși de portar, cea pe care o alegeți poate fi determinată de nivelul de joc, de regulile ligii sau de vârsta jucătorului. Dar un lucru este sigur: acestea vor fi lovite. Foarte mult. Probabil în toate condițiile, pe tot felul de suprafețe.

De asemenea, se vor murdări, zgâria și deteriora. Și asta este în regulă. Pentru asta este proiectată mingea. Așa că nu vă faceți griji dacă se întâmplă aceste lucruri. Dar dacă doriți să obțineți maximum de la mingea dvs., urmați aceste lucruri de bază pe care trebuie și nu trebuie să le faceți pentru a avea grijă de ea în mod corespunzător.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: