9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

60 de școli și grădinițe din Bistrița-Năsăud funcționează în Scenariul 2

60 de școli și grădinițe din Bistrița-Năsăud funcționează în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică a preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, dar și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a. Elevii din celelalte clase de gimnaziu și liceu vin la școală prin rotație de una-două săptămâni. 

Începând de astăzi, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud va transmite zilnic informări privind situația unităților de învățământ din județ. ISJ va monitoriza dinamica scenariilor de funcționare a școlilor și grădinițelor. Aceasta este influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Prin urmare, astăzi, 17 septembrie, în conformitate cu datele transmise de unitățile școlare, se înregistrează următoarea situație:

  • 235 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară
  • 60 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
  • 0 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora.

Scenariile se aplică în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487 / 1494 / 01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc un scenariu sau altul este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, mai transmite Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.