9.4 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

PRIORITATE: Centrele de transfuzii ar putea fi deschise și în weekend!

Autoritățile și-au propus să facă din salvarea de vieți o prioritate. Tocmai de aceea s-au alocat bani pentru modernizarea centrelor de transfuzii. Mai mult, se ia în calcul varianta ca acestea să funcționeze și în weekend.

Prin donarea de sânge se pot salva numeroase vieți. Tocmai de aceea, autoritățile și-au îndreptat atenția spre Centrele de Transfuzii.

Săptămâna trecută, ministru sănătății Victor Costache a explicat că pentru modernizarea centrelor de transfuzii a fost prevăzut un buget de 30 de milioane de lei.

Mai mult, se dorește ca Centrele de Transfuzii să fie deschise și în weekend, acestea funcționând, în prezent, doar de luni până vineri. Pentru aceasta, ar exista resurse bugetare pentru plata orelor suplimentare și noi angajări.

Transfuzia sanguină reprezintă o prioritate strategică de siguranță națională, iar sistemul va primi atenția cuvenită. Am organizat această dezbatere pentru a consemna toate punctele de vedere – din partea pacienților, experților, profesioniștilor din domeniul sănătății, marii consumatori de sânge și furnizorii de produse din sânge. Pentru îmbunătățirea activității avem în vedere măsuri pe termen scurt, dar și măsuri pe termen mediu și lung. Se va demara rapid modernizarea centrelor de transfuzii sanguine, deoarece interesul pacienţilor din România primează şi nu putem asista la dezbateri fără să luăm nicio decizie între timp. În planul de investiţii pot să vă anunţ că sunt prevăzute deja 30 de milioane de lei numai pentru modernizarea centrelor de transfuzie în 2020. Trebuie făcute angajări, trebuie plătite orele suplimentare, există resursele bugetare, trebuie deschise sâmbătă şi duminică. Vom vedea planul de soluţii al experţilor din domeniu. Ne dorim schimbarea legislației în domeniu în beneficiul pacienților noștri”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, citat de Hotnews.

Victor Costache a mai afirmat, în cadrul dezbaterii, că necesarul de imunoglobuline pentru anul 2020 este asigurat în România.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.