16.5 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

VIDEO: Dănuț Lihat îți dă rețeta pentru un dish exclusivist- file de crocodil cu piure de cartofi mov

Maramureșean la origini, chef Dănuț Lihat a ales să încânte și papilele gustative ale bistrițenilor, mutându-se în micul nostru burg. În acest weekend a gătit un dish exclusivist. File-ul de crocodil cu piure de cartofi mov a fost deliciul ce a încântat clienții unui restaurant.

Nu e un chef obișnuit, alegând să gătească preparate inedite și exotice. A gătit puiul Lamborghini, pulpă de zebră etc. Iar visul său e să facă rost de un crocodile pe care să-l gătească la proțap.

Deși e maramureșean la origini, a ales să se stabilească la Bistrița. Iar în acest weekend a gătit încă un preparat inedit: file de crocodil, adus din Africa de Sud, cu piure de cartofi mov și piure de morcov, chips de sfeclă roșie, mărar, microplante de mazăre, flori comestibile.

Pentru ca file-ul de crocodil să iasă perfect, metoda de preparare este și ea una specială. Carnea se pune la copt la cuptor, pentru 4 ore, cu tot felul de mirodenii.  Apoi se prăjește puțin în ulei de măsline.

Iar întreaga rețetă o puteți vedea AICI:

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=xBSIlG7Ohe8&feature=youtu.be” /]

Carnea de crocodil este foarte sănătoasă, având un conținut foarte scăzut de colesterol și fiind bogată în vitamine.

Despre bucătarul Dănuț Lihat și visele acestuia pentru județul nostru puteți reciti aici:

INEDIT: Un bucătar din Bistrița a gătit carne de crocodil, zebră și un pui Lamborghini!

INEDIT: Mezeluri cu gustul copilăriei, reinventate într-un mic sat din județ, cu animalele sătenilor

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: