10 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Legăturile religioase dintre cele două dosare penale sau cum bagă în spital zeci de oameni niște adunări pentru rugăciune

Deși pare greu de crezut, două dintre cele trei dosare penale deschise de procurori zilele trecute, sunt legate între ele! Mai multe adunări ilegale pentru rugăciune organizate în mai multe comune riscă să bage în spital zeci de persoane.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean și Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița au deschis ieri trei dosare penale. Unul îl vizează pe bunicul din Ilva Mică, primul bistrițean care a murit de COVID-19, culmea, la doar câteva ore după ce a fost externat. Întreaga poveste o puteți citi AICI.

Cel de-al doilea deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița vizează o gravidă, care a mers la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru a naște. Aceasta a „omis” să spună că are simptome de COVID-19 și că soțul său fusese testat pozitiv chiar în ziua respectivă.

Femeia, care a născut prin cezariană și se află internată în spital, s-a ales cu dosar penal. Se pare că la doar o zi după ce a adus pe lume bebelușul, la spital au venit și frații micuțului, dar și bunica, și ei cu semne de boală. Detalii AICI.

Și Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean a deschis un dosar penal, pe numele unui pastor care a organizat mai multe adunări religioase în ultima perioadă, care au dus la îmbolnăvirea mai multor persoane din Reteag. Mai mult, unul dintre cei 3 decedați de COVID-19 din Bistrița-Năsăud este din Reteag. Se pare că familia acestuia ar fi participat la aceste adunări religioase. Detalii AICI.

Ce legătură este între cele două dosare penale? Ei bine și femeia care a născut prin cezariană și a ajuns la spital cu toată familia a participat la adunări religioase. Deși potrivit ordonanțelor de urgență, aceste întâlniri sunt strict interzise, în mediul rural acestea încă sunt practicate și adună zeci de credincioși.

Nu sunt folosite case de rugăciune, pentru a nu atrage atenția, ci se fac pe rând în casele participanților. Întrucât deocamdată probleme au apărut în comunitățile de romi, liderul romilor Neia Lăcătuș a făcut un apel la autoritățile locale și liderii locali să discute cu oamenii și să le spună să renunțe la aceste adunări.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: