18.2 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

VIDEO. Bistrița: Bizar, îndrăzneț, straniu, extravagant…

Exagerat, straniu, extravagant… Distins printr-o bizară neregularitate. Dominând sute de ani cu caracterul său șocant, ieșit din comun… Ciudat și straniu… La Bistrița, în prag de primăvară:

Stilul artistic care a predominat secolele XVII și XVIII, caracterizat prin ornamentație excesivă, clarobscur, neregularitate a liniilor și monumentalitate a construcțiilor – barocul – a fost admirabil transpus într-un concert, la Bistrița. Se întâmpla în 27 februarie 2014 la Sinagogă.

Aici s-a desfășurat un concert baroc susținut de muzicienii din Noua Orchestră Transilvană și Filarmonica Transilvania Cluj.

Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud a publicat recent pe pagina de Facebook înregistrarea acelui concert dedicat barocului în muzică.

Caracterizat prin contururi agitate (în sculptură), compoziții în diagonală sau vârtej (în pictură), în muzică și poezie barocul s-a manifestat prin dramatism interior, o anumită bizarerie și îndrăzneală a metaforei.

Corcertul baroc susținut la Bistrița a fost dirijat de Petronius Negrescu
Soli
ste au fost Maria Marica (vioară) și Dora Lăpuște (vioară).
În program:
A. Vivaldi – Anotimpurile – Solistă Maria Marica
J.S. Bach – Concertul pentru 2 viori
A. Corelli – Sarabanda, Gigue și Badinerie

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcjcbn%2Fvideos%2F270694020645062%2F&show_text=0&width=560″ /]

Foto deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.