13.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

FOTO: DN 17 afectat de aluviuni! Lucrări în Mureșeni pentru a limita alunecările de teren din zonă

Ploile din ultima perioadă au îngreunat și traficul pe DN 17. O alunecare de teren a blocat DN 17 pe un sens de mers. S-a intervenit rapid. Iar acum se lucrează la cauză. Culmea, ar fi vorba de niște pini care au favorizat problemele. Aceștia vor fi îndepărtați.

Nu există colț al județului care să nu fi fost afectat, într-un fel sau altul, de intemperiile vremii din ultimele zile. Gospodării inundate, sinistrați, drumuri blocate, dealuri care au alunecat, etc.

Și Drumul Național 17 a fost afectat de vremea rea. Mai exact, o alunecare de teren a blocat un sens de mers.

”Cantitatea mare de apă căzută în ultima perioadă dar și furtuna din această săptămână au creat o serie de probleme și în comuna noastră. La Mureșenii Bârgăului a avut loc (la km 92 + 500 m) o alunecare de teren, circulația pe drumul național 17 fiind blocată pe un sens de mers. Împreună cu utilajele primăriei, cu voluntari și angajați de la Secția Națională de Drumuri am reușit să îndepărtăm aluviunile și circulația a fost reluată în condiții de siguranță” a explicat primarul Vasile Șut, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, un alt drum a fost blocat de aceste aunecări de teren, ceea ce a făcut ca unele locuințe să rămână izolate.

”Din păcate, există încă câteva locuințe care sunt izolate și lucrăm la degajarea drumului care duce spre această zonă. Sper ca în timp cât mai scurt să se reia accesul și pe acest tronson de drum” a mai explicat edilul.

S-ar părea că de vină pentru aceste alunecări de teren sunt…niște pini. Tocmai de aceea s-a decis înlăturarea lor. Și se caută soluții pe termen lung pentru limitarea alunecărilor de teren.

Momentan îndepărtăm o parte dintre pini aflați în această zonă și care se pare că ar fi favorizat alunecările de teren din cauza greutății excesive a acestora. În paralel căutăm soluții, alături de conducerea Secției de Drumuri Naționale, pentru ca să limităm alunecările de teren și să stabilizăm zona” a mai scris Vasile Șut pe Facebook.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: