17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

VIDEO: Memorabil. Au făcut minuni, pe scenă, la Bistrița…

S-au tânguit, au murmurat, au cântat limpede și răspicat… Și-au desfășurat amplu timbrul – când sobru, când duios sau ghiduș… Au alunecat tandru de la ritmurile lui Bela Bartok, la Duke Ellington. Au smuls lacrimi și reverii: iar pentru aproape două ore, 12 violoncele au făcut legea, la Bistrița…!

Cele 12 violoncele ale Ansamblului Napocelli au smuls ropote de aplauze, la Sinagogă. A fost un concert absolut minunat care s-a desfășurat într-adevăr, acum șase ani. Și pe care avem ocazia să-l reascultăm, integral. Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud a publicat recent încă o înregistrare a unui concert memorabil.

Cel care a făcut oficiile de gazdă a fost violoncelistul Emeric Kostyák, directorul artistic al ansamblului. Acesta și-a prezentat, pe rând, colegii. A fost vorba de Ciprian Câmpean, Sándor Harangozó (Ungaria), Előd Kostyák, István Kováts, Levente Nagy, Filip Papa, Vlad Raţiu, Attila Szabó, Attila Székely (solist în Viena), Zsolt Török și András Vilhelem. Fiecare dintre acești muzicieni excelează în cvarteturi sau formații muzicale importante.

Serata muzicală a început cu o partitură din Béla Bartók (Sonatina) și a continuat cu Franz Danzi (Variațiuni pe tema „La ci darem la mano” din Opera Don Giovanni de Mozart). 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcjcbn%2Fvideos%2F1818501124979374%2F&show_text=0&width=560″ /]

Din program nu au lipsit partituri ale unor figuri faimoase din muzica clasică, dar și ai unor monștri sacri ai jazzului precum Duke Ellington (Satin doll) sau Dave Brubeck (Take Five).

Spectacolul a avut loc în octombrie 2014, la Sinagoga Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!