7.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

VIDEO: Memorabil. Au făcut minuni, pe scenă, la Bistrița…

S-au tânguit, au murmurat, au cântat limpede și răspicat… Și-au desfășurat amplu timbrul – când sobru, când duios sau ghiduș… Au alunecat tandru de la ritmurile lui Bela Bartok, la Duke Ellington. Au smuls lacrimi și reverii: iar pentru aproape două ore, 12 violoncele au făcut legea, la Bistrița…!

Cele 12 violoncele ale Ansamblului Napocelli au smuls ropote de aplauze, la Sinagogă. A fost un concert absolut minunat care s-a desfășurat într-adevăr, acum șase ani. Și pe care avem ocazia să-l reascultăm, integral. Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud a publicat recent încă o înregistrare a unui concert memorabil.

Cel care a făcut oficiile de gazdă a fost violoncelistul Emeric Kostyák, directorul artistic al ansamblului. Acesta și-a prezentat, pe rând, colegii. A fost vorba de Ciprian Câmpean, Sándor Harangozó (Ungaria), Előd Kostyák, István Kováts, Levente Nagy, Filip Papa, Vlad Raţiu, Attila Szabó, Attila Székely (solist în Viena), Zsolt Török și András Vilhelem. Fiecare dintre acești muzicieni excelează în cvarteturi sau formații muzicale importante.

Serata muzicală a început cu o partitură din Béla Bartók (Sonatina) și a continuat cu Franz Danzi (Variațiuni pe tema „La ci darem la mano” din Opera Don Giovanni de Mozart). 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcjcbn%2Fvideos%2F1818501124979374%2F&show_text=0&width=560″ /]

Din program nu au lipsit partituri ale unor figuri faimoase din muzica clasică, dar și ai unor monștri sacri ai jazzului precum Duke Ellington (Satin doll) sau Dave Brubeck (Take Five).

Spectacolul a avut loc în octombrie 2014, la Sinagoga Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: