13.8 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

Încă doua firme care săpau în albia Someșului Mare, amendate!

Au continuat controalele la balastierele din Bistrița Năsăud și județele învecinate. Încă două firme care efectuau lucrări ilegale în albia râului Someșul Mare au fost amendate.

Încă de la începutul lunii iulie, s-a lăsat cu controale la balastierele din mai multe județe, printre care și Bistrița Năsăud. Atunci s-au aplicat amenzi de un jumătate de milion de lei.

Controale la balastiere! Amenzi de aproape o jumătate de milion de lei!

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa au continuat controalele pe linie de gospodărire a apelor la balastierele din județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

În urma verificărilor, încă două societăți comerciale din județul Bistrița-Năsăud au fost depistate realizând activități ilegale în albia majoră a râului Someșul Mare, în zona localității Braniștea.   Administratorilor acestora le-au fost aplicate amenzi contravenționale, în cuantum de 75.000 de lei fiecare, pentru exploatarea agregatelor minerale în afara perimetrului reglementat, respectiv pentru exploatarea perimetrului fără a deține acte de reglementare” au transmis reprezentanții ABA Someș Tisa într-un comunicat.

Bistrițeanul.ro a prezentat și alte situații în care utilajele se aflau în albia râurilor.

FII REPORTER: Excavator în albia primară a râului, la Ilva Mică! Și nu e prima dată!

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: