12.7 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

Încă doua firme care săpau în albia Someșului Mare, amendate!

Au continuat controalele la balastierele din Bistrița Năsăud și județele învecinate. Încă două firme care efectuau lucrări ilegale în albia râului Someșul Mare au fost amendate.

Încă de la începutul lunii iulie, s-a lăsat cu controale la balastierele din mai multe județe, printre care și Bistrița Năsăud. Atunci s-au aplicat amenzi de un jumătate de milion de lei.

Controale la balastiere! Amenzi de aproape o jumătate de milion de lei!

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa au continuat controalele pe linie de gospodărire a apelor la balastierele din județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

În urma verificărilor, încă două societăți comerciale din județul Bistrița-Năsăud au fost depistate realizând activități ilegale în albia majoră a râului Someșul Mare, în zona localității Braniștea.   Administratorilor acestora le-au fost aplicate amenzi contravenționale, în cuantum de 75.000 de lei fiecare, pentru exploatarea agregatelor minerale în afara perimetrului reglementat, respectiv pentru exploatarea perimetrului fără a deține acte de reglementare” au transmis reprezentanții ABA Someș Tisa într-un comunicat.

Bistrițeanul.ro a prezentat și alte situații în care utilajele se aflau în albia râurilor.

FII REPORTER: Excavator în albia primară a râului, la Ilva Mică! Și nu e prima dată!

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!