14.6 C
Bistrița
sâmbătă, mai 4, 2024

Silviu Rus (PER BN): Adevăratul jaf din pădurile noastre

Silviu Rus (PER BN): Conform INSSE, in anul 2019 s-au recoltat LEGAL din pădurile României 18,9 milioane de metri cubi de lemn. „Noi credem că, dacă am elimina cererea de export și scoaterea din țară a materiei lemnoase pentru piața din interiorul UE, s-ar reduce până spre ZERO tăierile ilegale…”

Silviu Rus, președintele PER Bistrița-Năsăud, avertizează asupra adevăratului jaf din pădurile noastre.

Conform IFN (Inventarul Forestier National) un departament în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) scoate la iveală adevăratul jaf din pădurile noastre și anume încă 20 de milioane de metri cubi extrași ilegal pe an descoperite prin monitorizarea gps și satelit.

Nevoile populației pentru încălzire sunt estimate undeva la 8 milioane de metri cubi pe an, iar din rapoartele firmelor din domeniul exploatării reiese că cea mai mare parte din exploatarea legală iese din țară spre Europa și în afara ei.

Noi credem că, dacă am elimina cererea de export și scoaterea din țară a materiei lemnoase pentru piața din interiorul UE, s-ar reduce până spre ZERO tăierile ilegale. Pe principiul: unde nu exista CERERE nu este OFERTĂ – anunță Silviu Rus.

NOI credem într-o Românie SĂNĂTOASĂ !
La mulți ani ROMÂNIA, oriunde te-ai afla !

(Articol electoral comandat de Partidul Ecologist Român – Organizația Județeană Bistriţa-Năsăud, CUI mandatar financiar județean 11200031)

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: