27.7 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Silviu Rus (PER BN): Adevăratul jaf din pădurile noastre

Silviu Rus (PER BN): Conform INSSE, in anul 2019 s-au recoltat LEGAL din pădurile României 18,9 milioane de metri cubi de lemn. „Noi credem că, dacă am elimina cererea de export și scoaterea din țară a materiei lemnoase pentru piața din interiorul UE, s-ar reduce până spre ZERO tăierile ilegale…”

Silviu Rus, președintele PER Bistrița-Năsăud, avertizează asupra adevăratului jaf din pădurile noastre.

Conform IFN (Inventarul Forestier National) un departament în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) scoate la iveală adevăratul jaf din pădurile noastre și anume încă 20 de milioane de metri cubi extrași ilegal pe an descoperite prin monitorizarea gps și satelit.

Nevoile populației pentru încălzire sunt estimate undeva la 8 milioane de metri cubi pe an, iar din rapoartele firmelor din domeniul exploatării reiese că cea mai mare parte din exploatarea legală iese din țară spre Europa și în afara ei.

Noi credem că, dacă am elimina cererea de export și scoaterea din țară a materiei lemnoase pentru piața din interiorul UE, s-ar reduce până spre ZERO tăierile ilegale. Pe principiul: unde nu exista CERERE nu este OFERTĂ – anunță Silviu Rus.

NOI credem într-o Românie SĂNĂTOASĂ !
La mulți ani ROMÂNIA, oriunde te-ai afla !

(Articol electoral comandat de Partidul Ecologist Român – Organizația Județeană Bistriţa-Năsăud, CUI mandatar financiar județean 11200031)

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...