21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Silviu Rus (PER BN): Adevăratul jaf din pădurile noastre

Silviu Rus (PER BN): Conform INSSE, in anul 2019 s-au recoltat LEGAL din pădurile României 18,9 milioane de metri cubi de lemn. „Noi credem că, dacă am elimina cererea de export și scoaterea din țară a materiei lemnoase pentru piața din interiorul UE, s-ar reduce până spre ZERO tăierile ilegale…”

Silviu Rus, președintele PER Bistrița-Năsăud, avertizează asupra adevăratului jaf din pădurile noastre.

Conform IFN (Inventarul Forestier National) un departament în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) scoate la iveală adevăratul jaf din pădurile noastre și anume încă 20 de milioane de metri cubi extrași ilegal pe an descoperite prin monitorizarea gps și satelit.

Nevoile populației pentru încălzire sunt estimate undeva la 8 milioane de metri cubi pe an, iar din rapoartele firmelor din domeniul exploatării reiese că cea mai mare parte din exploatarea legală iese din țară spre Europa și în afara ei.

Noi credem că, dacă am elimina cererea de export și scoaterea din țară a materiei lemnoase pentru piața din interiorul UE, s-ar reduce până spre ZERO tăierile ilegale. Pe principiul: unde nu exista CERERE nu este OFERTĂ – anunță Silviu Rus.

NOI credem într-o Românie SĂNĂTOASĂ !
La mulți ani ROMÂNIA, oriunde te-ai afla !

(Articol electoral comandat de Partidul Ecologist Român – Organizația Județeană Bistriţa-Năsăud, CUI mandatar financiar județean 11200031)

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...