19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Silviu Rus (PER BN): Adevăratul jaf din pădurile noastre

Silviu Rus (PER BN): Conform INSSE, in anul 2019 s-au recoltat LEGAL din pădurile României 18,9 milioane de metri cubi de lemn. „Noi credem că, dacă am elimina cererea de export și scoaterea din țară a materiei lemnoase pentru piața din interiorul UE, s-ar reduce până spre ZERO tăierile ilegale…”

Silviu Rus, președintele PER Bistrița-Năsăud, avertizează asupra adevăratului jaf din pădurile noastre.

Conform IFN (Inventarul Forestier National) un departament în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) scoate la iveală adevăratul jaf din pădurile noastre și anume încă 20 de milioane de metri cubi extrași ilegal pe an descoperite prin monitorizarea gps și satelit.

Nevoile populației pentru încălzire sunt estimate undeva la 8 milioane de metri cubi pe an, iar din rapoartele firmelor din domeniul exploatării reiese că cea mai mare parte din exploatarea legală iese din țară spre Europa și în afara ei.

Noi credem că, dacă am elimina cererea de export și scoaterea din țară a materiei lemnoase pentru piața din interiorul UE, s-ar reduce până spre ZERO tăierile ilegale. Pe principiul: unde nu exista CERERE nu este OFERTĂ – anunță Silviu Rus.

NOI credem într-o Românie SĂNĂTOASĂ !
La mulți ani ROMÂNIA, oriunde te-ai afla !

(Articol electoral comandat de Partidul Ecologist Român – Organizația Județeană Bistriţa-Năsăud, CUI mandatar financiar județean 11200031)

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.