10 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Stelian Dolha: Am greșit! Nu e vorba de 18 locuri pe ATI Covid!

Prefectul Stelian Dolha a declarat în 1 Decembrie că ar exista 18 locuri noi pe ATI COVID. Când colo, nici vorbă de așa ceva. „Am greșit. Recunosc. Nu e vorba de locuri pe ATI COVID. Am vrea noi. E vorba de 18 locuri noi pentru pacienții cu COVID”, a explicat prefectul.

Marți, după ceremonia prilejuită de Ziua Națională a României, prefectul Stelian Dolha a făcut câteva declarații legate de ieșirea din carantină a municipiului.

„Îmi doresc din suflet ca joi dimineață la ora 05.00 să nu mai avem carantină în municipiul Bistrița. Avem argumente! Incidența a scăzut, deja pe ATI COVID mai sunt 18 locuri (…)”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

[arve url=”https://www.facebook.com/linca.adrian/videos/3648618591851572″ loop=”no” muted=”no” /]

Totuși, Spitalul Județean de Urgență are DOAR 11 locuri pentru ATI COVID.

Am greșit. Recunosc! Am vrea noi să mai avem încă 18 locuri libere la ATI. Ar fi chiar foarte bine. Dar m-am exprimat greșit. Am vrut să spun că mai avem încă 18 locuri libere pentru pacienții cu COVID. Adică, spitalul s-a reorganizat și mai sunt 18 locuri în plus pentru pacienții cu COVID” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Într-adevăr, zilele trecute, Spitalul Județean de Urgență s-a reorganizat, reușind să facă încă 18 locuri pentru pacienții infectați cu COVID 19 ce au nevoie de spitalizare.

”Am mai făcut 42 de noi locuri pentru a interna pacienții cu COVID 19. Dintre acestea, 18 au și oxigen. Cele 42 de locuri sunt pe secția de Interne, unde oricum erau locuri libere, nefiind ocupată integral. ” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul SJUB Gabriel Lazany.

Astfel, în prezent, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița există 189 locuri pentru pacienții cu COVID, după cum urmează:
– ATI – 12 locuri (11 adulți + 1 neonatologie) – dotate toate cu oxigen;
– Infecțioase – 52 locuri – dotate toate cu oxigen;
– Pneumologie – 51 locuri – dotate toate cu oxigen;
– Medicină internă – 42 locuri – 18 dotate cu oxigen;
– Psihiatrie – 32 locuri – destinate strict pacienților psihiatrici – fără oxigen.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: