15.6 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Prefectul Stelian Dolha: În municipiul Bistrița, școala începe în scenariul GALBEN! Sperăm cât de repede să ajungem în scenariul VERDE

Școlile se deschid luni – au anunțat autoritățile centrale. În funcție de incidența cazurilor COVID, se merge la clase în scenariul verde, galben sau roșu. În municipiu, școlile vor funcționa după scenariul GALBEN. „Sperăm să ajungem la scenariul verde cât de repede”, a declarat Stelian Dolha, prefectul județului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi deschiderea oficială a școlilor, începând cu 8 februarie, din al doilea semestru din anul școlar 2020- 2021.

În funcție de incidența cazurilor COVID, fiecare oraș / comună va pune în aplicare propriul scenariu după care se vor desfășura orele.

„În localitățile în care sunt puține cazuri, în scenariul verde, toți copii merg la școală și la grădință. În scenariul galben, copiii de grădiniță merg la grădiniță, clasele 1-4 merg la școală, iar din ciclu secundar merg copiii din clasa a 8-a și la liceu tinerii din clasa a 12-a care se pregătesc pentru Bacalaureat. În localitățile cu scenariul roșu merg fizic doar copiii de grădiniță și clasele 1-4 la școală, restul vor face școala online. În localitățile care intră în carantină, evident, toată lumea stă acasă”, a anunțat după-amiază Klaus Iohannis.

Întrebat CUM va începe școala în municipiul Bistrița, prefectul Stelian Dolha a explicat că la noi se aplică scenariul GALBEN.

„În municipiul Bistrița, școala va începe în scenariul galben: grădinița, clasele I-IV, a VIII-a și a XII-a la școala, față-n față. Restul, online! Noi sperăm cât de repede să ajungem la scenariul verde, pentru că județul nostru este pe scenariul verde. Doar câteva localități sunt pe scenariul galben. Deci sper cât de curând să fim toți în scenariul verde”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Conform informațiilor oficiale raportate astăzi, incidența pe județul Bistrița Năsăud este de 0,99/1.000 de locuitori.

Conform tabelului cu incidența pe fiecare oraș/comună, școala va începe așa:

  • Milaș – scenariu ROȘU
  • Bistrița, Ilva Mică și Mărișelu – scenariu GALBEN
  • Restul orașelor și comunelor- scenariu VERDE

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: