20.3 C
Bistrița
duminică, aprilie 28, 2024

Un eveniment astral: Se reia campania „Fură o carte! Te ajută popa!”

Spre bucuria și satisfacția multora dintre noi, campania „Fură o carte! Te ajută popa!” a fost reluată de inițiatorul acesteia – preotul Crin Triandafil Theodorescu. Totul a pornit de la un fapt divers petrecut în februarie 2020, când o adolescentă a furat o carte dintr-un supremarket.

Acum ceva timp, citeam în presă ceva stupefiant; o liceană a fost prinsă, în Bistrița, furând o carte dintr-o librărie. 
Mi s-a părut un eveniment astral. În lumea asta cu gust de pingea, din când în când țâșnește câte-o chestie, drept în ochi, drept în inimă țâșnește, și realizezi că nu e totul pierdut. Că lumea mai poate fi salvată și că planeta se va învârti, totuși, totuși!” 

Așa începe povestea preotului Crin Triandafil Theodorescu, preotul din Lușca (Năsăud), care a anunțat ieri că are de gând să reia proiectul „Fură o carte! Te ajută popa!”.

Proiectul se derula cu prijinul unor prieteni donatori, care l-au ajutat pe preot să dăruiască o carte pe care un tânăr și-o dorește foarte mult. „De ce să furi, când o poți primi cadou?”, s-a întrebat preotul Crin Triandafil Theodorescu. Acesta a mers luni de zile – „nebunește, fericit, părăsind cărți învelite în ziar prin curtea muzeului sau pe rafturi de magazin… Apoi a venit nenorocirea asta de-i zice pandemie și mi s-a golit orașul de tineri. Dar a venit primăvara! Sunt iar elevi la liceele năsăudene, văd iar învățătoarele grăbindu-și pașii spre templele bunelor învățături. Aud iar fetișcanele hohotind și miroase a tutun pe lângă tinerii strânși la o vorbă…

Așa că reîncepem de unde am lăsat: furați, dragii mei, o carte de la popa! Scrieți-mi în privat ce carte vă doriți, eu o cumpăr, o împachetez în hârtie de ziar și o leg cu sfoară, și v-o las undeva, unde vreți. Pe o bancă în parcul orașului, în spatele unei statui din curtea Muzeului, oriunde doriți! Și orice veți alege, va fi o carte specială. Va fi o carte ”cu poveste”. Că eu cred, Doamne iartă-mă, că furtul de cărți și furtul de flori pentru iubită ar trebui scoase din codul penal…”,  a mai anunțat preotul din Lușca. 

Cărțile vor fi însoțite și de o ciocolată: „Pentru că – o carte citită ronțăind o ciocolată poate salva o zi ploioasă și cenușie… Câtă vreme mai vrea cineva o carte, sfârșitul nu-i aici. Să amânăm sfârșitul, deci…”, conchide preotul Crin Triandafil Theodorescu.

Nu putem decât să fim de acord și să mărturisim că și noi ne oferim să cumpărăm o carte pentru toți cei care nu își permit, dar râvnesc la așa ceva…! Așteptăm mesaje pe adresa redacției sau pe pagina de facebook Bistriteanul.ro… 🙂

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.