32.4 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

Un eveniment astral: Se reia campania „Fură o carte! Te ajută popa!”

Spre bucuria și satisfacția multora dintre noi, campania „Fură o carte! Te ajută popa!” a fost reluată de inițiatorul acesteia – preotul Crin Triandafil Theodorescu. Totul a pornit de la un fapt divers petrecut în februarie 2020, când o adolescentă a furat o carte dintr-un supremarket.

Acum ceva timp, citeam în presă ceva stupefiant; o liceană a fost prinsă, în Bistrița, furând o carte dintr-o librărie. 
Mi s-a părut un eveniment astral. În lumea asta cu gust de pingea, din când în când țâșnește câte-o chestie, drept în ochi, drept în inimă țâșnește, și realizezi că nu e totul pierdut. Că lumea mai poate fi salvată și că planeta se va învârti, totuși, totuși!” 

Așa începe povestea preotului Crin Triandafil Theodorescu, preotul din Lușca (Năsăud), care a anunțat ieri că are de gând să reia proiectul „Fură o carte! Te ajută popa!”.

Proiectul se derula cu prijinul unor prieteni donatori, care l-au ajutat pe preot să dăruiască o carte pe care un tânăr și-o dorește foarte mult. „De ce să furi, când o poți primi cadou?”, s-a întrebat preotul Crin Triandafil Theodorescu. Acesta a mers luni de zile – „nebunește, fericit, părăsind cărți învelite în ziar prin curtea muzeului sau pe rafturi de magazin… Apoi a venit nenorocirea asta de-i zice pandemie și mi s-a golit orașul de tineri. Dar a venit primăvara! Sunt iar elevi la liceele năsăudene, văd iar învățătoarele grăbindu-și pașii spre templele bunelor învățături. Aud iar fetișcanele hohotind și miroase a tutun pe lângă tinerii strânși la o vorbă…

Așa că reîncepem de unde am lăsat: furați, dragii mei, o carte de la popa! Scrieți-mi în privat ce carte vă doriți, eu o cumpăr, o împachetez în hârtie de ziar și o leg cu sfoară, și v-o las undeva, unde vreți. Pe o bancă în parcul orașului, în spatele unei statui din curtea Muzeului, oriunde doriți! Și orice veți alege, va fi o carte specială. Va fi o carte ”cu poveste”. Că eu cred, Doamne iartă-mă, că furtul de cărți și furtul de flori pentru iubită ar trebui scoase din codul penal…”,  a mai anunțat preotul din Lușca. 

Cărțile vor fi însoțite și de o ciocolată: „Pentru că – o carte citită ronțăind o ciocolată poate salva o zi ploioasă și cenușie… Câtă vreme mai vrea cineva o carte, sfârșitul nu-i aici. Să amânăm sfârșitul, deci…”, conchide preotul Crin Triandafil Theodorescu.

Nu putem decât să fim de acord și să mărturisim că și noi ne oferim să cumpărăm o carte pentru toți cei care nu își permit, dar râvnesc la așa ceva…! Așteptăm mesaje pe adresa redacției sau pe pagina de facebook Bistriteanul.ro… 🙂

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...