13.8 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

Stelian Dolha: Caratinarea comunei Ciceu Giurgești s-ar putea prelungi cu 7 zile!

Comuna Ciceu Giurgești mai are, teoretic, trei zile de carantină. Stelian Dolha a explicat că perioada de carantinare se poate prelungi cu încă 7 zile. Dar decizia finală va fi luată în funcție de valoarea incidenței cazurilor în următoarele zile.

Comitelul Județean pentru Situații de Urgență a decis, în 26 februarie 2021, carantinarea comunei Ciceu Giurgești. Asta după ce, la vremea respectivă, incidența cazurilor COVID era de 10,85/1.000 de locuitori.

Filtrele de poliție și jandarmi, de la fiecare intrare în comună, au fost puse din dimineața zilei de 27 februarie 2021.

OFICIAL: Ciceu Giurgești, de mâine dimineață, în carantină! VEZI modelul de declarație pentru a putea ieși din casă:

Au trecut 10 zile de atunci, și incidența cazurilor COVID nu a scăzut sub pragul celei din cauza căruia au intrat în carantină:

  • 27 februarie – 11,53
  • 28 februarie – 12,20
  • 1 martie – 12,88
  • 2 martie – 14,24
  • 3 martie – 15,56
  • 4 martie – 14,94
  • 5 martie – 14,26
  • 6 martie – 11,54
  • 7 martie – 11,54
  • 8 martie – 10,86
  • 9 martie – 11,56

Perioada de carantinare se poate prelungi cu încă 7 zile, dacă situația o impune. Vom analiza, cu cifrele în față, evoluția incidenței cazurilor. Așteptăm să vedem cât e incidența și azi, și zilele viitoare. oricum am discutat și ieri în CJSU despre situația comunei CIceu Giurgești. E o comună mică și deja sunt mulți care au fost depistați pozitiv de ceva vreme, și deci ar trebui să se vindece. Așa că vom analiza și cifrele de azi și pe cele de mâine, și vom vedea dacă se impune prelungirea carantinei cu încă 7 zile sau dacă sâmbătă se ajunge sub incidența de 6/1.000 și putem ridica restricțiile” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Astăzi, conform datelor furnizate de DSP BN, incidența cazurilor COVID în comuna Ciceu Giurgești este de 9,52/1.000 de locuitori.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: