3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

Stelian Dolha: Caratinarea comunei Ciceu Giurgești s-ar putea prelungi cu 7 zile!

Comuna Ciceu Giurgești mai are, teoretic, trei zile de carantină. Stelian Dolha a explicat că perioada de carantinare se poate prelungi cu încă 7 zile. Dar decizia finală va fi luată în funcție de valoarea incidenței cazurilor în următoarele zile.

Comitelul Județean pentru Situații de Urgență a decis, în 26 februarie 2021, carantinarea comunei Ciceu Giurgești. Asta după ce, la vremea respectivă, incidența cazurilor COVID era de 10,85/1.000 de locuitori.

Filtrele de poliție și jandarmi, de la fiecare intrare în comună, au fost puse din dimineața zilei de 27 februarie 2021.

OFICIAL: Ciceu Giurgești, de mâine dimineață, în carantină! VEZI modelul de declarație pentru a putea ieși din casă:

Au trecut 10 zile de atunci, și incidența cazurilor COVID nu a scăzut sub pragul celei din cauza căruia au intrat în carantină:

 • 27 februarie – 11,53
 • 28 februarie – 12,20
 • 1 martie – 12,88
 • 2 martie – 14,24
 • 3 martie – 15,56
 • 4 martie – 14,94
 • 5 martie – 14,26
 • 6 martie – 11,54
 • 7 martie – 11,54
 • 8 martie – 10,86
 • 9 martie – 11,56

Perioada de carantinare se poate prelungi cu încă 7 zile, dacă situația o impune. Vom analiza, cu cifrele în față, evoluția incidenței cazurilor. Așteptăm să vedem cât e incidența și azi, și zilele viitoare. oricum am discutat și ieri în CJSU despre situația comunei CIceu Giurgești. E o comună mică și deja sunt mulți care au fost depistați pozitiv de ceva vreme, și deci ar trebui să se vindece. Așa că vom analiza și cifrele de azi și pe cele de mâine, și vom vedea dacă se impune prelungirea carantinei cu încă 7 zile sau dacă sâmbătă se ajunge sub incidența de 6/1.000 și putem ridica restricțiile” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Astăzi, conform datelor furnizate de DSP BN, incidența cazurilor COVID în comuna Ciceu Giurgești este de 9,52/1.000 de locuitori.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.