16.5 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Amendă URIAȘĂ pentru un bărbat ce a depozitat pietriș și pământ pe marginea lacului Colibița

În zona acumulării lacului Colibița, un cetățean a depozitat pământ și pietriș pe  o suprafață de peste 1.500 metri pătrați. Inspectorii SGA Bistrița-Năsăud i-au aplicat o amendă uriașă!

Marți, în mediul online, au apărut imagini cu un „depozit” de pământ și pietriș pe unul din malurile lacului Colibița.

Automat, inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistrița-Năsăud au făcut o vizită în teren, în zona indicată.

Reprezentanții Inspecției Teritoriale a Apelor au constatat faptul că depozitul ilegal de pământ și pietriș era amplasat pe malul stâng al acumulării Colibița, în zona de protecție, pe o suprafață de 1.523,9 metri pătrați”, transmit cei de la ABA Someș – Tisa.

A fost identificată persoana care a aruncat, iar amenda a fost una RECORD.

Cetățeanul care a depozitat ilegal pământul, fără a deține acte de reglementare în domeniul apelor, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 25.000 de lei, conform prevederilor Legii apelor. Totodată, inspectorii instituției noastre au dispus dezafectarea depozitului ilegal. Menționăm că orice lucrare pe ape sau care are legătură cu apele se poate executa numai dacă titularul deține acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către instituția noastră”, mai transmit inspectorii.

În 22 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Apei, iar inspectorii apelor transmit cetățenilor să nu uite să respecte și protejeze apele.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: