17.8 C
Bistrița
joi, august 18, 2022

Amendă URIAȘĂ pentru un bărbat ce a depozitat pietriș și pământ pe marginea lacului Colibița

În zona acumulării lacului Colibița, un cetățean a depozitat pământ și pietriș pe  o suprafață de peste 1.500 metri pătrați. Inspectorii SGA Bistrița-Năsăud i-au aplicat o amendă uriașă!

Marți, în mediul online, au apărut imagini cu un „depozit” de pământ și pietriș pe unul din malurile lacului Colibița.

Automat, inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistrița-Năsăud au făcut o vizită în teren, în zona indicată.

Reprezentanții Inspecției Teritoriale a Apelor au constatat faptul că depozitul ilegal de pământ și pietriș era amplasat pe malul stâng al acumulării Colibița, în zona de protecție, pe o suprafață de 1.523,9 metri pătrați”, transmit cei de la ABA Someș – Tisa.

A fost identificată persoana care a aruncat, iar amenda a fost una RECORD.

Cetățeanul care a depozitat ilegal pământul, fără a deține acte de reglementare în domeniul apelor, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 25.000 de lei, conform prevederilor Legii apelor. Totodată, inspectorii instituției noastre au dispus dezafectarea depozitului ilegal. Menționăm că orice lucrare pe ape sau care are legătură cu apele se poate executa numai dacă titularul deține acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către instituția noastră”, mai transmit inspectorii.

În 22 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Apei, iar inspectorii apelor transmit cetățenilor să nu uite să respecte și protejeze apele.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...