9.3 C
Bistrița
duminică, aprilie 28, 2024

IRESPONSABILITATE maximă! Ștefan Danci, primarul din Rebra recunoaște că a „păcălit” DSP-ul într-un proiect european, cu apă de la magazin

Cu apă îmbuteliată din LIDL, așa a păcălit sistemul primarul comunei Rebra, după cum recunoaște chiar el. Analizele de apă vizau rețeaua de apă din comună, realizată prin fonduri europene. De parcă nu era suficient, aceeași „manevră” a fost făcută și în cazul analizelor de apă de la Leșu.

Primar de aproape două decenii la Rebra, Ștefan Danci a recunoscut pentru jurnaliștii de la „România te iubesc” că în 2009, atunci când a finalizat rețeaua de apă și canalizare din comună printr-un proiect pe fonduri europene, a dus pentru analize apă din comerț și nu de la sursa de captare, cum trebuia.

„Eram în Bistrița și eu trebuia să duc probe ca să fac analize (n.red. – analize de apă de la sursa de captare) să le trimit la Satu Mare. Ce am găsit eu acolo rapid, la magazin, am pus acolo și m-am dus cu ele, ce să fac?”, recunoaște senin Ștefan Danci în fața jurnalistului Rareș Năstase.

De parcă nu era suficient, Ștefan Danci l-a ajutat și pe primarul din Leșu să facă aceeași „manevră”: „M-o rugat și primarul din Leșu, cu care am derulat împreună acele proiecte. Mi-a zis: Du-mi și mie dacă tot te duci, mi-a cerut și mie și sunt nu știu unde… Am luat două bidoane, pe unul am scris Leșu și pe unul Rebra”, a mai spus cu aceeași nonșalanță primarul din Rebra.

Rezultatul?! La 12 ani de la inagurarea rețelei de canalizare, oamenii beau tot apă cu clor rezidual, enterococi, ecoli, nitriți și nitrați. O recunoaște chiar primarul că analizele apei de la robinet nu sunt bune. Nici apa din fântânile oamenilor nu este mai curată…

„Nu iese bine la marea majoritate a localităților… Noi am monitorizat și am luat și din fântâni și am dus-o și nici aceea n-a ieșit bună”, se scuză edilul.

Întregul reportaj îl puteți urmări AICI.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.