16.3 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

IRESPONSABILITATE maximă! Ștefan Danci, primarul din Rebra recunoaște că a „păcălit” DSP-ul într-un proiect european, cu apă de la magazin

Cu apă îmbuteliată din LIDL, așa a păcălit sistemul primarul comunei Rebra, după cum recunoaște chiar el. Analizele de apă vizau rețeaua de apă din comună, realizată prin fonduri europene. De parcă nu era suficient, aceeași „manevră” a fost făcută și în cazul analizelor de apă de la Leșu.

Primar de aproape două decenii la Rebra, Ștefan Danci a recunoscut pentru jurnaliștii de la „România te iubesc” că în 2009, atunci când a finalizat rețeaua de apă și canalizare din comună printr-un proiect pe fonduri europene, a dus pentru analize apă din comerț și nu de la sursa de captare, cum trebuia.

„Eram în Bistrița și eu trebuia să duc probe ca să fac analize (n.red. – analize de apă de la sursa de captare) să le trimit la Satu Mare. Ce am găsit eu acolo rapid, la magazin, am pus acolo și m-am dus cu ele, ce să fac?”, recunoaște senin Ștefan Danci în fața jurnalistului Rareș Năstase.

De parcă nu era suficient, Ștefan Danci l-a ajutat și pe primarul din Leșu să facă aceeași „manevră”: „M-o rugat și primarul din Leșu, cu care am derulat împreună acele proiecte. Mi-a zis: Du-mi și mie dacă tot te duci, mi-a cerut și mie și sunt nu știu unde… Am luat două bidoane, pe unul am scris Leșu și pe unul Rebra”, a mai spus cu aceeași nonșalanță primarul din Rebra.

Rezultatul?! La 12 ani de la inagurarea rețelei de canalizare, oamenii beau tot apă cu clor rezidual, enterococi, ecoli, nitriți și nitrați. O recunoaște chiar primarul că analizele apei de la robinet nu sunt bune. Nici apa din fântânile oamenilor nu este mai curată…

„Nu iese bine la marea majoritate a localităților… Noi am monitorizat și am luat și din fântâni și am dus-o și nici aceea n-a ieșit bună”, se scuză edilul.

Întregul reportaj îl puteți urmări AICI.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...