31.9 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

IRESPONSABILITATE maximă! Ștefan Danci, primarul din Rebra recunoaște că a „păcălit” DSP-ul într-un proiect european, cu apă de la magazin

Cu apă îmbuteliată din LIDL, așa a păcălit sistemul primarul comunei Rebra, după cum recunoaște chiar el. Analizele de apă vizau rețeaua de apă din comună, realizată prin fonduri europene. De parcă nu era suficient, aceeași „manevră” a fost făcută și în cazul analizelor de apă de la Leșu.

Primar de aproape două decenii la Rebra, Ștefan Danci a recunoscut pentru jurnaliștii de la „România te iubesc” că în 2009, atunci când a finalizat rețeaua de apă și canalizare din comună printr-un proiect pe fonduri europene, a dus pentru analize apă din comerț și nu de la sursa de captare, cum trebuia.

„Eram în Bistrița și eu trebuia să duc probe ca să fac analize (n.red. – analize de apă de la sursa de captare) să le trimit la Satu Mare. Ce am găsit eu acolo rapid, la magazin, am pus acolo și m-am dus cu ele, ce să fac?”, recunoaște senin Ștefan Danci în fața jurnalistului Rareș Năstase.

De parcă nu era suficient, Ștefan Danci l-a ajutat și pe primarul din Leșu să facă aceeași „manevră”: „M-o rugat și primarul din Leșu, cu care am derulat împreună acele proiecte. Mi-a zis: Du-mi și mie dacă tot te duci, mi-a cerut și mie și sunt nu știu unde… Am luat două bidoane, pe unul am scris Leșu și pe unul Rebra”, a mai spus cu aceeași nonșalanță primarul din Rebra.

Rezultatul?! La 12 ani de la inagurarea rețelei de canalizare, oamenii beau tot apă cu clor rezidual, enterococi, ecoli, nitriți și nitrați. O recunoaște chiar primarul că analizele apei de la robinet nu sunt bune. Nici apa din fântânile oamenilor nu este mai curată…

„Nu iese bine la marea majoritate a localităților… Noi am monitorizat și am luat și din fântâni și am dus-o și nici aceea n-a ieșit bună”, se scuză edilul.

Întregul reportaj îl puteți urmări AICI.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...