14.5 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Primăria vrea fostul spital de pe Independenței. Viceprimarul Hangan: „Intenționăm să-l achiziționăm pentru un campus universitar”

Primăria Bistrița vrea să achiziționeze ansamblul de clădiri de pe Bulevardul Independenței, folosit până de curând de Spitalul Județean. Municipalitatea vrea să dezvolte acolo un campus universitar.

În bugetul de anul acesta, Primăria Bistrița a alocat 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea ansamblului de clădiri de pe Bulevardul Independenței, folosit până de curând de Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Acestea au fost retrocedate de către Uniunea Comunelor Grănicerești, care, după ce a pus mâna pe clădiri în instanță, le-a și scos la vânzare. Umblă vorba că noul proprietar ar fi cerut pe acest ansamblu un milion de euro.

Primăria Bistrița s-a arătat interesată de acest ansamblu și a prevăzut în bugetul din acest an 1,5 milioane de lei, reprezentând, potrivit viceprimarului Sorin Hangan, doar un avans. Ansamblul este format din 4 clădiri, însumând peste 170 de încăperi.

Conform viceprimarului Sorin Hangan, municipalitatea vrea să transforme ansamblul într-un campus universitar. Pentru reabilitarea clădirilor, care sunt destul de degradate, se au în vedere fondurile europene sau guvernamentale.

„Intenționăm să îl achiziționăm pentru un campus universitar. Să îl modernizăm în vederea amenajării unui campus universitar. Vom vedea piața ce nevoi și necesități stringente are… Cu siguranță este nevoie de învățământ universitar”, a declarat Sorin Hangan

Întrebat dacă s-au purtat discuții cu vreo universitate, viceprimarul Sorin Hangan a mai spus că se ia în calcul Universitatea Tehnică, însă nu sunt excluse și altele.

Se pare că Primăria Bistrița încă nu a bătut palma cu proprietarii, având loc până acum doar discuții preliminarii. Prețul total, dar și modalitatea de plată urmează să fie stabilite la întâlnirile următoare, dacă cele două părți ajung la un acord.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: