10.6 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

Primăria vrea fostul spital de pe Independenței. Viceprimarul Hangan: „Intenționăm să-l achiziționăm pentru un campus universitar”

Primăria Bistrița vrea să achiziționeze ansamblul de clădiri de pe Bulevardul Independenței, folosit până de curând de Spitalul Județean. Municipalitatea vrea să dezvolte acolo un campus universitar.

În bugetul de anul acesta, Primăria Bistrița a alocat 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea ansamblului de clădiri de pe Bulevardul Independenței, folosit până de curând de Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Acestea au fost retrocedate de către Uniunea Comunelor Grănicerești, care, după ce a pus mâna pe clădiri în instanță, le-a și scos la vânzare. Umblă vorba că noul proprietar ar fi cerut pe acest ansamblu un milion de euro.

Primăria Bistrița s-a arătat interesată de acest ansamblu și a prevăzut în bugetul din acest an 1,5 milioane de lei, reprezentând, potrivit viceprimarului Sorin Hangan, doar un avans. Ansamblul este format din 4 clădiri, însumând peste 170 de încăperi.

Conform viceprimarului Sorin Hangan, municipalitatea vrea să transforme ansamblul într-un campus universitar. Pentru reabilitarea clădirilor, care sunt destul de degradate, se au în vedere fondurile europene sau guvernamentale.

„Intenționăm să îl achiziționăm pentru un campus universitar. Să îl modernizăm în vederea amenajării unui campus universitar. Vom vedea piața ce nevoi și necesități stringente are… Cu siguranță este nevoie de învățământ universitar”, a declarat Sorin Hangan

Întrebat dacă s-au purtat discuții cu vreo universitate, viceprimarul Sorin Hangan a mai spus că se ia în calcul Universitatea Tehnică, însă nu sunt excluse și altele.

Se pare că Primăria Bistrița încă nu a bătut palma cu proprietarii, având loc până acum doar discuții preliminarii. Prețul total, dar și modalitatea de plată urmează să fie stabilite la întâlnirile următoare, dacă cele două părți ajung la un acord.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...

Scurtă istorie a sloturilor video

Dacă ar fi să clasificăm jocurile de noroc în funcție de popularitatea lor, cu siguranță sloturile...