13.8 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

BISTRIȚA celebrează mâine Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Vineri, 2 aprilie 2021   –  la 12 ani de la înființarea Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț – Bistrița va celebra Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. 

Asociaţia Autism Europa organizează mâine, 2 aprilie, o serie de manifestări social-educative care au ca scop promovarea drepturilor persoanelor cu tulburări din spectrul autist. De asemenea, prin aceste evenimente se urmărește cultivarea unui spirit comunitar al acceptării şi susţinerii persoanelor cu o dezvoltare atipică. 

Evenimentele dedicate neurodiversităţii au devenit deja o tradiţie, fiind organizate la Bistriţa de zece ani ani cu sprijinul partenerilor locali şi a numeroşi voluntari.

1 copil din 100 (cf. Autisme Europe) este diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist.

Cu îngrijirea potrivită, fiecare copil diagnosticat la timp își poate atinge potențialul maxim, iar pe noi, terapeuții, prietenii și părinții lor – progresele lor ne bucură enorm în fiecare zi”, argumentează cei de la „Micul Prinț”. 

Activități în aer liber și online

Noi gândim în albastru, însă Bistrița este în scenariul roșu.

Datorită incidenței crescute a cazurilor de SARS-COV 2, activitățile se vor derula în circuit închis, în aer liber, în curtea centrului, exclusiv cu participarea copiilor și a terapeuților. Masca de protecție este obligatorie”, au transmis organizatorii.

Activitățile din acest an se vor derula la Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița, de pe bulevardul Independenței, nr. 79. 

Cele mai multe dintre activități, însă, vor putea fi urmărite online, pe pagina de Facebook creată în acest scop: 

Diferit, nu inferior – sunt prietenul unui copil diagnosticat cu autism

De la ora 20:00 la 21:00, Bistrițeanul TV va difuza o dezbatere live despre „Drepturile copiilor și adulților cu tulburări din spectrul autist”. 

Invitați de onoare vor fi Camelia Tabără, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, și Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița. 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: