12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

ITM urmărește ancheta accidentului călugărului de la Parva

Un călugăr s-a accidentat grav după ce a căzut din clopotniță. Acesta se urcase pentru a verifica niște neregli. ITM BN urmărește anchetarea incidentului, acesta fiind catalogat ca accident de muncă.

Lunea trecută, un incident grav a avut loc la Mănăstirea Parva. Un călugăr s-a urcat în clopotnița exterioară, pentru a vedea pe unde intră apa de ploaie în instalația clopotului.

La un moment dat, s-a dezechilibrat și a căzut în interiorul clopotniței, pe beton.

Acesta a fost stabilizat cu greu de echipajele medicale ajunse la locul incidentului, a fost predat elicopterului SMURD și transferat de urgență la Cluj unde a intrat în operație.

Polițiștii au anunțat inclusiv Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistrița Năsăud despre incident, iar aceștia au început cercetările.

”Incidentul de la Parva este comunicat la noi. Cazul este în cercetare. În funcție de evoluție va fi preluat. Deocamdată călugărul trăiește. Cazul este cercetat de o comisie numită de către protopopiatul de la Năsăud. Cazul este în cercetare. S-a mers la fața locului și așa mai departe. Doamne dă ca și călugărul să își revină. În finalizarea cerxcetării va veni dosarul la noi spre avizare și se încadra ca accident cu incapacitate temporară de muncă. Eu asta îmi doresc. dacă călugărul decedează, cazul va fi preluat de către ITM. Așa e legislația” a declarat Gavrilă Rodilă în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de ieri.

Despre incident puteți reciti aici:

FOTO/VIDEO: Călugăr inconștient, după ce a căzut de la 3 metri înălțime, la Mănăstirea Parva. A fost solicitat elicopterul SMURD

Călugărul căzut de pe clopotniță, operat de urgență! CARE e starea lui:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...