8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

BISTRIȚA celebrează mâine Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Vineri, 2 aprilie 2021   –  la 12 ani de la înființarea Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț – Bistrița va celebra Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. 

Asociaţia Autism Europa organizează mâine, 2 aprilie, o serie de manifestări social-educative care au ca scop promovarea drepturilor persoanelor cu tulburări din spectrul autist. De asemenea, prin aceste evenimente se urmărește cultivarea unui spirit comunitar al acceptării şi susţinerii persoanelor cu o dezvoltare atipică. 

Evenimentele dedicate neurodiversităţii au devenit deja o tradiţie, fiind organizate la Bistriţa de zece ani ani cu sprijinul partenerilor locali şi a numeroşi voluntari.

1 copil din 100 (cf. Autisme Europe) este diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist.

Cu îngrijirea potrivită, fiecare copil diagnosticat la timp își poate atinge potențialul maxim, iar pe noi, terapeuții, prietenii și părinții lor – progresele lor ne bucură enorm în fiecare zi”, argumentează cei de la „Micul Prinț”. 

Activități în aer liber și online

Noi gândim în albastru, însă Bistrița este în scenariul roșu.

Datorită incidenței crescute a cazurilor de SARS-COV 2, activitățile se vor derula în circuit închis, în aer liber, în curtea centrului, exclusiv cu participarea copiilor și a terapeuților. Masca de protecție este obligatorie”, au transmis organizatorii.

Activitățile din acest an se vor derula la Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița, de pe bulevardul Independenței, nr. 79. 

Cele mai multe dintre activități, însă, vor putea fi urmărite online, pe pagina de Facebook creată în acest scop: 

Diferit, nu inferior – sunt prietenul unui copil diagnosticat cu autism

De la ora 20:00 la 21:00, Bistrițeanul TV va difuza o dezbatere live despre „Drepturile copiilor și adulților cu tulburări din spectrul autist”. 

Invitați de onoare vor fi Camelia Tabără, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, și Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița. 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.