BISTRIȚA celebrează mâine Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

0
183

Vineri, 2 aprilie 2021   –  la 12 ani de la înființarea Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț – Bistrița va celebra Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. 

Asociaţia Autism Europa organizează mâine, 2 aprilie, o serie de manifestări social-educative care au ca scop promovarea drepturilor persoanelor cu tulburări din spectrul autist. De asemenea, prin aceste evenimente se urmărește cultivarea unui spirit comunitar al acceptării şi susţinerii persoanelor cu o dezvoltare atipică. 

Evenimentele dedicate neurodiversităţii au devenit deja o tradiţie, fiind organizate la Bistriţa de zece ani ani cu sprijinul partenerilor locali şi a numeroşi voluntari.

1 copil din 100 (cf. Autisme Europe) este diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist.

Cu îngrijirea potrivită, fiecare copil diagnosticat la timp își poate atinge potențialul maxim, iar pe noi, terapeuții, prietenii și părinții lor – progresele lor ne bucură enorm în fiecare zi”, argumentează cei de la „Micul Prinț”. 

Activități în aer liber și online

Noi gândim în albastru, însă Bistrița este în scenariul roșu.

Datorită incidenței crescute a cazurilor de SARS-COV 2, activitățile se vor derula în circuit închis, în aer liber, în curtea centrului, exclusiv cu participarea copiilor și a terapeuților. Masca de protecție este obligatorie”, au transmis organizatorii.

Activitățile din acest an se vor derula la Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița, de pe bulevardul Independenței, nr. 79. 

Cele mai multe dintre activități, însă, vor putea fi urmărite online, pe pagina de Facebook creată în acest scop: 

Diferit, nu inferior – sunt prietenul unui copil diagnosticat cu autism

De la ora 20:00 la 21:00, Bistrițeanul TV va difuza o dezbatere live despre „Drepturile copiilor și adulților cu tulburări din spectrul autist”. 

Invitați de onoare vor fi Camelia Tabără, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, și Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița.