8.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

VIDEO: Emoții pentru finaliștii concursului de manager la Casa de Cultură! Cum ar putea câștiga Bistrița un brand cultural de anvergură

Este în plină desfășurare, în sala de ședințe a Primăriei Bistrița, concursul pentru funcția de manager al Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc”. Șapte bistrițeni au fost interesați să participe la interviul cu public, primul concurent care a intrat în focul întrebărilor celor din comisie fiind Gavril Țărmure.

În această dimineață se desfășoară la Primăria Bistrița etapa a doua – proba de interviu – în concursul de proiecte de management pentru funcția de manager la Centrul Cultural „George Coșuc”.

Șapte bistrițeni au solicitat Primăriei Bistrița acceptul de a participa la interviul public, între care i-am recunoscut pe profesorii Florin Ioan Bojor și Tiberiu Camaraș. Și primarul Ioan Turc a urmărit din sală, pentru o vreme, evoluția celor doi candidați rămași în concurs. 

Cei doi finaliști – profesorul Claudiu Șular și Gavril Țărmure, actualmente manager al Centrului Județean pentru Cultură, au avut la dispoziție câte 5 minute pentru a răspunde întrebărilor comisiei.

Aceasta este formată din profesorul Vasile Filip, secretarul general al municipiului, Floare Gaftone, Mihai Ruşti (şef serviciu relaţii cu publicul), Luca Toncian (pianist, asistent universitar dr. la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca), Dan Coman (scriitor, profesor la Colegiul „Liviu Rebreanu”) și Oliv Mircea, critic de artă, preşedinte al UAP, Filiala Bistriţa și curator al Galeriei Arcade 24.

Primul candidat tras la sorți a fost Gavril Țărmure care – timp de aproape două ore – a fost intervievat și invitat să răspundă la întrebările comisiei.

Membrii acesteia au vrut să știe ce înseamnă cultură urbană în viziunea lui Gavril Țărmure, cum va colabora cu tinerii și studenții din Bistrița, sau ce surse de finanțare alternative ar putea găsi Gavril Țărmure pe plan local și național pentru susținerea instituției.

Gavril Țărmure a explicat că fenomenul de cultură urbană nu presupune doar dimensiunea underground (mai puțin cunoscută, neinstituționalizată și experimentală), ci și cultura care definește comunitatea unui oraș. Și care presupune nu doar un șir de evenimente, ci și construirea unei conștiințe urbane și a unui parteneriat între public și autoritățile locale.

Între resursele financiare alternative la nivel națioanl, Gavril Țărmure a precizat că are în vedere colaborări strânse cu Ministerul Culturii sau cu AFCN, iar la nivel local – așa cum o face deja – instituția s-ar putea baza pe sprijinul unor firme locale de succes.

Gavril Țărmure a identificat și două evenimente majore prin care Bistrița și-ar putea clădi un brand de anvergură. Unul dintre acestea ar fi festivalul internațioanl Poezia e la Bistrița. Un alt eveniment ar putea contribui la impunerea Bistriței ca oraș-centru al artei contemporane ar fi un simpozion de pictură și sculptură desfășurat la Colibița. 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprimariamunicipiuluibistrita%2Fvideos%2F483963136074641%2F&show_text=false&width=560″ aspect_ratio=”4:3″ loop=”no” muted=”no” /]

Profesorul Claudiu Șular a intrat în proba de interviu la ora 12 și s-a referit la reorganizarea Centrului Cultural „George Coșbuc”, vorbind despre nevoia de evaluare a activității instituției, dar și despre eficientizarea cheltuielilor de personal.

Regândirea consiliului de administrație, dar și includerea aici a unui reprezentant din partea Primăriei sau a comunității – cu drept de vot, nu doar ca invitat, cum se prevedea până acum.

Claudiu Șular are în vedere și reorganizarea celor trei servicii din cadrul instituției, dar și finanțări externe, introducerea unui compartiment de marketing cultural sau dezvoltarea unei platforme de unde să se poată cumpăra bilete online.

Candidatul s-a referit și la diminuarea resurselor de personal, după o evaluare prealabilă realistă a activității acestora.

Claudiu Șular a vorbit despre diversificarea femonenului cultural, referindu-se la un muzeu al civilizației urbane, dar și la turiștii care traversează orașul și ar trebui să aibă parte de câteva ore de program cultural în Bistrița. Un ansamblu expozițional – Simezele Bistriței – ar putea fi, de asemenea, o atracție pentru cei care traversează orașul, amplasat într-o locație stabilită ulterior.

Profesorul a fost întrebat și care ar fi – în primele trei luni de mandat – instituțiile cu care ar semna parteneriate. Claudiu Șular a subliniat că este deschis către toate instituțiile care funcționează în Bistrița.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprimariamunicipiuluibistrita%2Fvideos%2F483523356155249%2F&show_text=false&width=560″ aspect_ratio=”560:314″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: