18.9 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Bogdan Ivan Gruia (PSD BN): Zeci de nunți, botezuri și alte evenimente, sub semnul întrebării, pentru că Prefectura se bâlbâie

Aproximativ 40 de evenimente – nunți, botezuri, festivaluri – ar trebui să aibă loc în acest weekend, în Bistrița. Toate sunt sub semnul întrebării sau au fost obligate să-și mute locul de desfășurare. De ce? Din cauză că actualii guvernanți de la Prefectură se bâlbâie – afirmă deputatul PSD Bogdan Ivan Gruia.

Bogdan Ivan Gruia a comentat într-o conferință felul în care Prefectura gestionează activitatea HoReCa în aceste zile.

Aceste evenimente au fost programate cu mai bine de o jumătate de an înainte. Oamenii au plătit avansuri, au făcut demersuri de organizare. Bâlbâiala Instituției Prefectului îi pune pe săracii tineri într-o situație delicată. Mare parte dintre ei și-au mutat nunțile în săli de pe Valea Bârgăului, din Năsăud sau chiar în alte județe. Instituția Prefectului ar trebui să ne ofere o direcție, în schimb întârzie să răspundă. Sunt mai puțin de 48 de ore până la aceste evenimente.

Cel puțin 4000 de oameni stau și așteaptă fără să știe dacă vor merge sau nu la evenimentul programat.

Sunt cel puțin 500 de oameni angajați pentru aceste evenimente, dar sunt la mijloc și antreprenorii care s-au aprovizionat cu mâncare perisabilă… Cine le va plăti acestor oameni pagubele? Bâlbâiala actualilor guvernanți de la Palatul Administrativ?”, a întrebat deputatul Bogdan Ivan.

Anul trecut, în 22 noiembrie, în plină campanie electorală – media incidenței în Bistrița-Năsăud în ultimele 14 zile era 4,13. În Bistrița era 8,61/1000. Dar campania electorală mergea înainte – a mai comentat Bogdan Ivan Gruia.

Atunci nu a oprit nimeni pe nimeni. Incidența era aproape de trei ori mai mare comparativ cu aceste zile, în care câteva mii de oameni și-au cheltuit bani pentru cel mai important eveniment din viața lor.

Oamenii nu mai știu dacă banii lor sunt blocați sau îi vor putea folosi. Dacă prefectul Stelia Dolha decide ca horeca să se închidă la o incidență de 3/1000, fără a lua în calcul media ultimelor 14 zile – îl rog să-l sune pe primarul Emil Boc. În ordinul CJSU făcut în colaborare cu Primăria municipiului Cluj, în 7 septembrie, înainte unui renumit festival, s-a stabilit – caz fără precedent în România – că este permisă organizarea unui concert u 70.000 de persoane, fără distanțare socială, fără mască…! Am fost și eu la acest festival, nu am nimic cu evenimentul în sine. E vorba de decizia autorităților de a nu trata cu egală măsură pe toți cetățenii României” a subliniat deputatul.

Printr-o dispensă specială s-a permis prezența a 70.000 de oameni în același loc. În condițiile în care nu se depășește incidența de 2/1000 în ultimele 14 zile, cumulat. În condițiile în care ai sub 0,5% în 12 dintre cele 14 zile, indiferent la ce incidență se ajunge cu câteva zile înainte de eveniment.

În Cluj s-a putut, în Bistrița WTF Rock Festival a fost mutat în afara orașului.

Iar alte zeci de nunți au fost mutate în alte părți. Iar prefectul Stelian Dola nu a transmis până acum un ordin CJSU în care să specifice clar – se pot face evenimentele sau nu se pot face.

În România nu există două tipuri de oameni – unii mai șmecheri și alții mai fraieri, pardon de expresie, care să-și piardă banii, să-și dea peste cap tot programul sau cel mai important eveniment din viață pentru că Stelian Dolha nu are puterea de a lua niște decizii concrete pentru oameni.

Când vine voba de oameni care nu îi cântă în trâmbiță, prefectul Stelian Dolha devine foarte intransigent. Îi cer public domnului Dolha să nu mai fie pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Să ia odată decizii pentru funcția pe care a fost numit acolo. Avem nevoie de decizii, pentru că oamenii sunt afectați…!”, a mai spus Bogdan Ivan Gruia.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: