7.9 C
Bistrița
miercuri, mai 1, 2024

Matematica de partid, în viziunea senatorului Florean: „Trebuia să fiu prefect sau președintele Consiliului Județean”

Potrivit senatorului Florean cu cât poziția ta în partid este mai importantă, cu atât funcția PUBLICĂ la care trebuie să ai acces trebuie să fie mai mare. Acesta a spus la Bistrițeanul Live că trebuia să fie prefect sau președintele Consiliului Județean, însă deputatul Robert Sighiartău i-ar fi pus bețe în roate, așa că a fost nevoit să se „mulțumească” cu fotoliul de senator.

A condus Direcția Județenă de Pază ani buni, după care a ajuns șomer, pentru că spune că nu a putut să lucreze cu președintele Consiliului Județean Radu Moldovan și Alexandru Pugna, pe atunci vicepreședinte. A ajuns în Consiliul Județean și mai apoi în Senatul României. Este parcursul senatorului Ovidiu Florean, cunoscut pentru jignirile „colorate” aruncate în stânga și-n dreapta în special în campaniile electorale.

„Stăteam la coadă la AJOFM cu legitimația aia în mână, pentru avizat în fiecare lună, cu oamenii simpli, fără nicio problemă. Se uitau la noi doamnele care lucrau în birou ca la niște jegoși. Atunci am simțit că divinitatea mă smerește, după ce m-am înălțat 20 de ani. După care a urmat înălțarea, că am ajuns senator în câteva luni”, a spus senatorul Ovidiu Florean, la Bistrițeanul Live.

Spune că l-au promovat liderul PNL Ioan Turc și ex liderul liberal Ludovic Orban, după criteriul meritocrației.

Nevoit să se mulțumească cu fotoliul de senator…

Florean a mai prezentat și „matematica” de partid când vine vorba despre funcții. Potrivit acestuia, cu cât funcția în partid este mai mare, cu atât trebuie să ai acces și la funcții publice importante. Ovidiu Florean trebuia să fie prefect sau măcar președintele Consiliului Județean. Bețe în roate i-ar fi băgat tocmai colegul de partid, Robert Sighiartău.

„După ce partidul a ajuns la putere, fiecare lider a aplicat pentru ceva. Domnul Turc a aplicat pentru Primăria Municipiului Bistrița, eu am aplicat pentru poziția de prefect. Am fost susținut de domnul Turc. Nu am reușit să ajung prefect, pentru că a schimbat Bucureștiul decizia domnului Turc prin domnul Sighiartău. Ulterior au venit alegerile locale, domnul Turc a aplicat pentru Primăria municipiului Bistrița. Era numărul 1 în partid, eu eram numărul 2, secretar general PNL. Eu am aplicat pentru candidatura la Consiliul Județean. Domnul Sighiartău iar m-a dat la o parte și l-a pus pe domnul Dolha să candideze. Au venit alegerile parlamentare. Acum era și rândul meu, pentru că eram numărul 2 în partid. Dacă ai o funcție în partid, în funcție de cât e de înaltă, ești pe lista de priorități”, a explicat Ovidiu Florean „matematica” de partid.

Acesta a mai recunoscut că a investit 133.000 de lei în campania electorală, bani pe care ulterior i-a primit înapoi de la stat… Întrebat de moderatorul Viorel Negru dacă este corect să primești înapoi banii investiți în campanie, senatorul Ovidiu Florean a recunoscut senin: „Moral nu e, dar legal da”.

Emisiunea la care a fost invitat senatorul Ovidiu Florean o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Nimic despre competentele domnului sau daca ar fi fost mai bine pentru oameni sa fie in functia asta. Nimic.
    Doar functii cat mai inalte pe criterii strict politice. Doar lupta pentru ciolan. Doar asta va intereseaza.
    Doar misecuvinism bazat pe cat s-a cotizat la partid. Defapt dupa cat a cotizat din banii cetatenilor, din moment ce si-a recuperat omul banii printr-o manevra care a recunoscut ca nu este morala, doar legala.
    Oare omul asta isi da seama ca exact de oamenii ca el vrea sa scape poporul asta de 30 de ani incoace? De jeguri egoiste si oportuniste care nu urmaresc decat bani si putere.

  2. Incredibil! Omul spune tot, cu nonsalanta, cu convingere tipica gastii din care face parte! Auzi, meritocratie! Agramatii, ticalosii si incompetentii peeseeedeeeului par simpatici, acuma… Cu ce ti-am gresit, Doamne?

  3. Nimic greșit, nimic nereal. Asta-i lumea în care trăim. De ce să fim ipocriți și să ne prefacem puritani, pozând în fecioare. Cine nu se adaptează, iese din luptă. Motorul evoluției societății este lupta pentru existență , care pe pe scara superioară a regnului se manifestă astfel.

  4. Un exemplu de poltician care doar vrea sa suga banii tari sub diferite functii….SPUNE CE AI FACUT PANA LA VARSTA ASTA?
    Daca erai un bun sef la gardieni acum ori erai sef la o firma de paza privata sau in cel mai bun caz aveai firma ta!….
    Daca nu ai nimic din astea insemna ca la gardieni nu ai invatat nimic….doar sa FOLOSESTI PIN-UL LA CARD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: