13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

Proiecte pregătite pentru accesarea de fonduri europene: „Este vizat întregul județ!”

Nu mai puțin de 17 proiecte sunt pregătite pentru accesarea de noi fonduri europene, a anunțat Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Este vorba despre proiecte în domeniile sănătate, educație, infrastructură rutieră, cultură, turism și digitalizare.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a definitivat portofoliul de investiții al instituției, pentru  2021-2027. Un sprijin important a venit din partea directorului general ADR Nord-Vest, Marcel Ioan Boloș, și din partea experților agenției.

Portofoliul proiectelor de investiții pregătite pentru accesarea de fonduri europene, pentru continuarea dezvoltării județului Bistrița-Năsăud (2021-2027):

Sănătate

Extinderea pavilionului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prin construirea unui corp de clădire 2S+P+4E (14.000 mp – suprafață desfășurată), cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă.

Proiectul prevede și extinderea specialităților medicale: Cardiologie, Cardiologie intervențională, Neurologie, Neurochirurgie, Gastroenterologie, Gastroenterologie intervențională, Oftalmologie, ORL, Endocrinologie, Chirurgie plastică și reparatorie, Hemodializă.

Creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Bistrița;

Creșterea eficienței energetice a Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, Municipiul Bistrița;

Modernizarea, reabilitarea energetică, dotarea și transformarea fostului Hotel Krone în secție de specialitate pentru Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie;

Modernizarea, reabilitarea energetică și dotarea Secției de Psihiatrie și Psihiatrie Cronici;

Dotarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu echipamente medicale de ultimă generație;

Dotarea Ambulatoriului de specialitate cu echipamente medicale de ultimă generație;

Sediu și spații destinate învățământului superior pentru extensia Bistrița, a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, prin reabilitarea, modernizarea și schimbarea destinației imobilului situat în Bistrița, str.Toamnei, nr.1A ;

Digitalizarea Spitalul Județean de Urgență Bistrița;

Educație

Realizarea Centrului Județean de tineret și educație integrativă Bistrița-Năsăud, situat în Municipiul Bistrița, str. Nicolae Bălcescu, nr.9;

Infrastructură rutieră

Reabilitare DJ 151, km 48+810-126+736, limita județului Mureș- Bistrița;

Parcare

Realizarea parcării de pe str. Bistricioarei, din municipiul Bistriţa;

Transport județean

Modernizarea Serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate, în judeţul Bistrița-Năsăud prin dezvoltarea unui sistem pilot de transport public ecologic/verde cu autobuze electrice;

Achiziționarea unui sistem de management al monitorizării serviciului de transport județean care să cuprindă componente de captare și prelucrare a informațiilor furnizate de sistemul e-ticketing, sistemul de numărare a călătorilor și sistemul de monitorizare şi localizare prin GPS;

Cultură și Turism

Reabilitarea Castelului Teleki Comlod;

Amenajarea Centrului Județean de Agrement Colibița;

Digitalizare

Digitalizarea serviciilor publice oferite de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, instituțiilor subordonate și accesibilitatea Unităților Administrativ-Teritoriale de conectare la acest sistem integrat.

Începând de la sănătate, educație, infrastructură rutieră, cultură, turism, digitalizare – toate domeniile și întregul județ este vizat pentru continuarea investițiilor prin fonduri europene”, a subliniat Emil Radu Moldovan.

Mulțumim domnului Marcel Ioan Boloș, Directorul General ADR Nord-Vest și experților din cadrul agenției, pentru sprijinul oferit în demersul nostru, de a pune Bistrița-Năsăud în topul județelor care se dezvoltă prin fonduri europene, viziune și fapte!”, a transmis președintele CJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...