17.5 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

VIDEO: APIA BN, codașă la plata subvențiilor către fermieri!

Prefectul Stelian Dolha a cerut explicații reprezentanților APIA pentru faptul că la noi în județ, plățile către fermieri ajung ultimele. Daniela Avram a explicat CARE ar fi motivele generale. Totodată, aproape 300 de fermieri au decedat, și e nevoie de mai multă hârțogărie.

Peste 30.000 de fermieri au depus cereri pentru subvenții de la APIA. Pentru plata acestora a fost aprobată suma de 23 milioane de euro, mult mai mică față de cea de anul trecut.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, Stelian Dolha a cerut explicații pentru întârzierea plăților.

Am văzut că într-un raport național, APIA BN este codașă la plata subvențiilor. Vreau să știu care este problema” a cerut prefectul județului.

Directorul instituției, Daniela Avram a explicat că județul nostru are numeroase controale.

Județul Bistrița-Năsăud este ultimul de plată pe partea avansului având în vedere că suntem zonă de munte, iar cererile care se depun la nivel de centru județean sunt cu 90% acoperirea tuturor schemelor care se gestionează în cadrul APIA. Având în vedere că avem o pondere așa de mare de absorbție a banilor, din această cauză avem și controale. Fiind vorba de fonduri europene, suntem primii la nivel de țară referitor la eșantionul de control. Din această cauză, până nu se efectuează toate controalele, noi, APIA, nu putem să facem plățile” a declarat aceasta.

Daniela Avram a explicat că fermierii și-ar putea lua banii din bancă, dar aceștia vor ”doar de la APIA”.

Pe lângă acest lucru, pentru 262 de fermieri ce au depus cereri…lucrurile s-au complicat din cauza…COVIDULUI.

Avem 262 de fermieri care au depus cererile, dar, decedând, nu mai pot beneficia. Acolo trebuie să așteptăm să vină urmașii, să se facă procedura de transfer să vedem unde virăm banii. Din ce am discutat cu centrele locale, cu primăriile, destul de mulți dintre cei 262 de fermieri au decedat din cauza Covid” a explicat directorul APIA BN, Daniela Avram.

Mai jos, situația și statistica privind subvențiile oferite de APIA BN, comparativ, pe ultimii trei ani:

Subventii APIA BN

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: