11.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Consiliul Județean lasă o parte din fonduri pe mâna cetățenilor și testează bugetarea participativă

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va „lăsa” o parte din fonduri pe mâna cetățenilor și testează bugetarea participativă, începând de anul viitor. CJBN va stabili și un buget care revine acestor proiecte.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va implementa bugetarea participativă începând cu anul viitor, adică din 2022. Sumele necesare proiectelor selectate în urma procesului de bugetare participativă vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pe anul 2022.

Proiectele urmează să fie validate de consiliul județean, prin comisii mixte constituite conform prevederilor prezentului regulament, iar apoi supuse unui proces de votare, prin care se va asigura reprezentativitatea rezultatelor. Proiectele care obțin cel mai mare număr de voturi vor fi implementate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Iată domeniile disponibile pentru proiecte din bugetare participativă:

  • Educație;
  • Servicii sociale pentru protecția copilului, a persoanelor cu handicap,
    a persoanelor vârsnice, a familiei și a altor persoane aflate în nevoie
    socială
  •  Sănătate
  •  Cultură
  •  Tineret
  •  Sport
  •  Protecția și refacerea mediului
  •  Infrastructura de drumuri județene
  • Turism

Valoarea maximă estimată pentru un proiect propus în cadrul procesului de bugetare participativă se stabilește anual prin hotărâre a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...

Se fac angajări la Stewo Plastic Năsăud, Fan Courier, Hotel Coroana și Crama Veche

Stewo Plastic Năsăud are nevoie de un asistent producție, Fan Courier caută curieri serioși în Bistrița! Crama Veche angajează administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud.

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.